Overnachten in een tipi: kies uit 16 locaties in Vlaanderen

Overnachten in een tipi: kies uit 16 locaties in Vlaanderen
Getty Images

Overnachten in een tipi? Dat klinkt als muziek in de oren! Het is een initiatief van Agentschap Natuur en Bos om onze Belgische zomer echt buitengewoon te maken. Een plekje reserveren doe je in een van de 16 geselecteerde natuurgebieden.

Buitengewoon overnachten in een tipi

De komende maanden zullen we massaal vakantietripjes plannen in eigen land. En neen, daar hoef je echt niet helemaal voor naar de kust of de Ardennen te trekken. Ook het binnenland heeft heel wat moois te bieden. Minister van Natuur Zuhal Demir werkte samen met het Agentschap voor Natuur en Bos een buitengewone zomer in eigen land uit en daar horen ook buitengewone overnachtingen bij.

Reserveer nu je plekje!

Van juli tot en met september zul je een overnachting kunnen boeken in een leuke tipi. Je verblijft midden in de natuur en krijgt zo de kans om onbekende plekjes in eigen land te gaan verkennen. In elk natuurgebied staan zo’n 8 à 15 tenten voor telkens 4 tot 6 personen. De tipi’s staan ver genoeg uit elkaar, zodat je ook voldoende afstand kunt houden van andere kampeerders. Nog voor jou voorzien: ecologische droogtoiletten en douchezakken met verwarmd regenwater. Handig, toch?

Meer informatie opsnorren en je plekje reserveren doe je hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natuur en Bos (@natuurenbos) op

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vakantie in eigen land

Overnachten in een tipi is trouwens niet het enige wat je op je vakantieplanning kunt zetten. Op deze website vind je nog meer tips voor een buitengewone vakantie in het binnenland. Van een beversafari tot plekjes die ook voor minder mobiele toeristen toegankelijk zijn.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer overnachtingstips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)