1 op 10 vrouwen te veel onder zonnebank

Door De Redactie

11,6% van de Belgische vrouwen gaat te vaak onder de zonnebank en brengt hierdoor haar gezondheid in gevaar. Uit het onderzoek van de universiteit van Gent blijkt bovendien dat vrouwen die meer zonnen zich minder beschermen.

Volgens het onderzoek gaat 11,6% van de vrouwen meer dan 20 keer per jaar onder de zonnebank en dat terwijl de Belgische overheid aanraadt om de 20 beurten niet te overschrijden. 6,3% van de dames bezoekt het zonnebankcentrum tussen de 21 en 30 keer per jaar en 5,3% gaat zelfs meer dan 30 keer langs.

Opvallend is ook dat vrouwen die in openlucht zonnen zich beter beschermen dan tijdens een zonnebankbeurt. Dit is een verontrustende vaststelling, want hieruit blijkt dat vrouwen die meer zonnen minder belang hechten aan gezondheidstips. De enquête maakte ook duidelijk dat jongeren toch verstandiger zonnen dan ouderen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er meer aandacht besteed wordt aan veilig zonnen voor jongeren.

Het aantal gevallen van huidkanker is sinds de jaren '60 opvallend toegenomen. Deze vorm van kanker komt ook iets vaker voor bij vrouwen dan bij mannen omdat zij sneller de zon of zonnebank opzoeken om er "mooier" uit te zien.

Meer info over veilig zonnen:
http://www.cm.be/nl/100/uwgezondheid/gezondleven/veiligheid/veiligzonnen.jsp
http://www.e-gezondheid.be/nl/tests_gezondheid/Klaar_om_veilig_bruinen-43-quizz.htm

Partner Content