3 fruitige gezichtsmaskers

Door De Redactie

Waarom investeren in een peperduur gezichtsmasker als je gewoon de ingrediënten uit de koelkast kunt gebruiken. Deze fruitige potjes magie toveren een gezonde blos op je wangen. Verwen jezelf met je homemade spabehandeling en geniet!

Aardbei op je gezicht

Aardbeien bevatten van nature salicylzuur, een element dat je ook terugvindt in aspirine. Aan dit masker wordt een beetje yoghurt toegevoegd en dat heeft een kalmerende werking. Dit fruitige goedje doet wonderen voor een huid die last heeft van een beetje acne.

Ingrediënten

  • 1/4e kopje aardbeien (vers)
  • 1/4e kopje natuur yoghurt

Bereiding

Laat de aardbeien en de yoghurt op kamertemperatuur komen. Doe beide ingrediënten daarna in de blender of plet ze met een vork samen. Smeer het goedje op je gelaat en spoel het af na 10 à 15 minuutjes.

Een hapje papaya

Dit maskertje belooft een stralende teint en een gezonde blos op je wangen. Het stimuleert de circulatie in je gezicht en werkt als een licht scrub voor de huid. Als je dit maskertje aanbrengt zal je gezicht beginnen tintelen. Dat is perfect normaal en toe te schrijven aan de alfa-hydroxyzuren van de onrijpe papaja. Heb je een gevoelige huid? Gebruik dan rijpe papaja, die bevat minder zuren.

Ingrediënten

  • 1/2e kopje onrijpe papaja in blokjes
  • 1 theelepel natuur yoghurt
  • 1 theelepel honing

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een mixer of foodprocessor tot je een gladde massa bekomt. Breng het aan op je gezicht en laat het 10 minuten rusten. Spoel af met koud water, droog af en breng je gewoonlijke hydraterende crème aan.

Een glaasje sinaas

Met slechts twee ingrediënten creëer je een potje magie voor je gezicht. Dit masker werkt als een lichte scrub en maakt je poriën kleiner. Het geeft je ook een frisse, stralende teint.

Ingrediënten

  • 1 theelepel sinaasappelsap
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereiding

Meng de ingrediënten en breng in een dunne laag aan op het gezicht en in de nek. Laat 20 minuutjes rusten (probeer zo weinig mogelijk te bewegen). Spoel af, dep je gezicht droog en breng een hydraterende crème aan.

Partner Content