3 methodes om een facelift te vermijden

Door De Redactie

Iedereen wil zijn stralend jonge huid lang behouden, maar toch zou meer dan de helft van de Vlamingen nooit plastische chirurgie overwegen. Gelukkig zijn er methodes om een facelift te vermijden. We zetten er 3 op een rijtje.

Vrouwen die een schoonheidsoperatie zouden laten uitvoeren, opteren vooral voor een ooglift, een borstverkleining of een neuscorrectie. Een facelift staat niet in het rijtje omdat je dankzij heel wat producten kan voorkomen dat je gezichtshuid verslapt.

Methode 1: voedingssupplementen

Je huid is de spiegel van je lichaam. Wie er jong wil uitzien, zal meer moeten doen dan alleen maar crèmes smeren. Gezond eten bijvoorbeeld. Goede vetten (omega 3 en 6 zijn de toppers!) versterken de huidbarrière. Om huidveroudering tegen te gaan heeft het lichaam ook anti-oxidanten nodig. Kleurrijke groenten zorgen hiervoor. Eet ze rauw, zodat je extra vezels en vocht binnen krijgt.
Om extra veel van de goede bestanddelen voor je huid op te doen, kan je opteren voor voedingssupplementen. Er zijn heel wat supplementen op de markt waar 'anti-age' op de etikette staat. Deze zijn goed en eenvoudig in gebruik omdat je zelf geen cocktail van vitamines en andere supplementen hoeft samen te stellen.

Methode 2:gezichtsmassage

Rimpels ontstaan vooral tijdens periodes van grote stress. Tijdens een massage maakt je lichaam endorfine aan, een hormoon dat je stress wegneemt. Bovendien kan je met een gelaatsverzorging ook andere symptomen van huidsveroudering aanpakken. Schoonheidsspecialisten bekijken je huid van dichtbij en kunnen de specifieke behoeftes aanpakken. Gelaatsbehandelingen zijn dan ook therapie op lange termijn.

Methode 3: crèmes

Crèmes voeden de huid, maar het is belangrijk om een crème te gebruiken die bij jouw huidtype past. Crèmes verfijnen poriën, egaliseren de teint, geven een frissere look en gaan ouderdomsvlekjes tegen. Met crèmes kan je geen diepe rimpels doen verdwijnen, maar je kan rimpels wel uitstellen.

 

Partner Content