3-stappenplan voor een zonnig gezicht

Door De Redactie
Beetje pips? Dit driestappenplan bezorgt je meteen een zonnige teint. Scrubben, smeren, wat make-up en je straalt als nooit tevoren!

Stap 1 – Scrubben en smeren

Een nieuwe huid

Vale huid? Scrub je gewoon een nieuwe! Wie regelmatig een scrub of peeling gebruikt, wrijft de dode huidcellen weg en krijgt er een frisse, jongere huid voor in de plaats. En dat zie je: de huid krijgt een gezonde uitstraling, droogtelijntjes verminderen en onregelmatigheden verdwijnen.

Smeren met glans

Ook je dagcrème kan bijdragen aan je teint: een celvernieuwende crème bijvoorbeeld, of een fluïde met subtiele parelmoerglans. Dagcrèmes met lichtreflecterende pigmenten geven je gezicht een stralende gloed. Te bleek? Vergeet de zonnebank, ga voor zelfbruiner. Je zal versteld staan!

Stap 2 – Foundation

Mooi gesmeerd

Er zijn speciale foundations die de huid een tint donkerder maken. Ze zijn heel transparant en waterachtig zodat ze makkelijk uitstrijken en erg natuurlijk ogen. Vergeet hals en decolleté niet, en hou het sober, voor een natuurlijk resultaat. Gebruik nooit gewone foundation om een donkere huid te faken! De truc: speel op veilig met een getinte dagcrème in je huidskleur. Op deze grondlaag komt de zonnefoundation, daar waar je het eerst door zon wordt gekust: jukbeenderen, voorhoofd en kin. Vergeet de hals niet!

Zonnepoeder

Supermakkelijk en gebruiksvriendelijk is bruin zonnepoeder dat aangebracht wordt met een grote poederborstel. Doe wat van het poeder vlak onder de jukbeenderen, tegen de haarrand en onderaan de neus. Met wat je overhoudt op de borstel, ga je over het volledige gezicht. Check je nieuwe teint ook steeds even bij daglicht. De truc: voor een zo natuurlijk mogelijke teint breng je een vleugje roze blusher aan in het midden van je wangen, dat breekt de bruintonen en frist het gezicht op.

Stap 3 – Make-up

Stralende ogen

Aardetonen, zijn altijd goed, en met wat goud, koper, brons of andere metaalkleuren lijkt je gezicht wel zonlicht te bevatten. De truc: leg diepte in je oogschaduw. Metaaltinten doen dat vanzelf omdat ze met licht spelen. Benadruk dat door bijvoorbeeld het ooglid in te kleuren met een brons- en kopertint en de arcadeboog aan te zetten met donkerbruin. Breng wat parelmoer aan in de binnenste ooghoeken of in het midden van het ooglid, als lichttoets.

Blozende lippen

Laat je lippen blozen in de juiste tint: sappige frambozen of een fijn laagje goud, brons of koper. Of waarom niet: gewoon knalrood? Zolang je je lipstick maar op je oogmake-up afstemt. De truc: getinte lippenbalsem proeft lekker, en droge lippen voelen weer soepel aan.

In Libelle 05 vind je meteen alle producten terug die perfect in aanmerking komen om die stappenplan tot een goed einde te brengen!

Partner Content