5 redenen om voor kleur in je make-up te kiezen

Door De Redactie

Hou de zomer langer vast met kleurrijke make-up! Kleur staat iedereen, ook jou. En zo kennen we nog veel andere redenen om zon op je gezicht te toveren.

1. Iedereen staat met alle kleuren

Zolang je maar de juiste tint kiest, die past bij je teint. Heb je een rozige huid, neem dan een kleur met koude ondertoon, zoals een kleur met roze erin (pastels, maar ook hevige, pure kleuren zijn koude kleuren). Bij paars, bijvoorbeeld, wordt dat rozig paars. Heb je een warme ondertoon in je huid en haar (ietwat geel of olijfkleurig), kies dan een tint warmer paars met meer bruin of geel zoals aubergine. Datzelfde trucje kun je voor alle kleuren toepassen.

2. Helemaal mee: je nagels

Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een kleurtje nagellak in. Combineer met dezelfde kleur lippenstift, eyeliner of oogschaduw. Of contrasteer net, voor een speels effect.

3. Een gezonde los met roze

Kikker je teint op in 1, 2, 3, met een roze blush. Het lijkt wel of je er net een frisse boswandeling op hebt zitten (maar dan wel met de blos op de juiste plaats, de appeltjes van je wangen).

4. Oranje flatteert!

Oranje op je ogen geeft je een warme, stralende blik. Breng aan op het ooglid tot in de arcadeboog, en werk je oog af met een vleugje mascara. Of wat dacht je van een knallende oranje mond? Want ook dat is erg mooi. Hou dan wel de rest van je make-up sober. Bij een bruin tintje komt deze kleur tot zijn recht, maar ook een blekere huid met een warme ondertoon kan oranje dragen.

5. Fuchsia geeft pit!

Het bewijs dat roze niet flauw hoeft zijn. Flashy fuchsia op je lippen geeft je gezicht meteen een kleurenboost. Meer makeup is niet nodig. Ideaal dus om je onopgemaakte gezicht in één beweging van een portie glamour te voorzien. Bleke huidjes met roze ondertoon staat deze kleur prachtig, net als mensen met een donkere of gebronsde huid. Ook mooi wanneer je de hoekjes van je ogen aanzet met een zwart eyelinerpotlood in combinatie met wat mascara.

Bron: Libelle

Partner Content