5 tips voor een stralende teint

Door De Redactie

Droom je van frisse en stralende teint, maar gebruik je niet graag veel make-up? Geen probleem: met deze handige tips kom je ook al een heel eind.

Eet je huid gezond

Gezond eten is een belangrijke basis voor een stralende huid. Avocado's, bosbessen, groene groenten en groene thee bevatten vitaminen en antioxidanten die goed zijn voor je huid. En goed nieuws voor zoetekauwen, want ook chocolade houdt je huid jong. De antioxidanten in zwarte chocolade stimuleren de hydratatie en bloedcirculatie van je huid en dat zorgt voor een jeugdige en stralende teint.
 

Hup, naar buiten!

Een mooie, verzorgde huid heeft zuurstof nodig. Probeer daarom elke dag een halfuurtje de buitenlucht op te zoeken. Ook sporten doet wonderen voor je teint. Door jezelf in het zweet te werken, komen er giftige stoffen vrij uit je lichaam en krijg je een gezonde blos.  
 

Slim reinigen

Reinig je gezicht niet met kraantjeswater, want de chloor en de hoge pH-waarde ervan kan je huid extra uitdrogen. Het is beter om wat mineraalwater in een plantenspuit te doen of een beetje thermaal water op je gezicht te verstuiven.
 

Gezichtsmassage voor het slapengaan

Een gezichtsmassage is niet alleen erg ontspannend, het is ook goed voor je huid. Doordat het de bloeddoorstroming stimuleert krijg je er een frisse en gezonde blos van. Moeilijk is het niet: breng elke avond een beetje verzorgende crème aan op je gezicht en masseer met draaiende bewegingen van binnen naar buiten toe.
 

Wees voorzichtig bij het ontschminken

Jezelf ontschminken is goed, maar doe het niet te hard. Je gezichtshuid is erg gevoelig. Als je er te hard over wrijft, kan dat rimpeltjes veroorzaken.     

 

Partner Content