6 make-uptips die je (pollen)allergie minder zichtbaar maken

6 make-uptips die je (pollen)allergie minder zichtbaar maken
MODEL RELEASED. Young woman blowing nose on tissue.

Ha-ha-hatsjie! Het lentezonnetje laat zich goed voelen, en dus ook de pollen. Branderige ogen, een rode neus, donkere kringen onder de ogen. Een allergie is in één woord: vervelend! Maar laat je niet klein krijgen door deze ongemakken. Deze make-uptips helpen je daarbij. 

Welkom waterproof

Heb je regelmatig last van jeukende, tranende ogen? Het is een typisch ‘cadeautje’ van de hooikoorts. Helaas voor jou en je make-up. Maar geen nood: ga dan voor producten die niet uitlopen, zoals waterproof mascara én eyeliner. Want hoe vaak je – onbewust – ook door je ogen wrijft, eruitzien als een panda wil je natuurlijk niet!

Gebruik een marineblauwe eyeliner

Naast uitlopende mascara (zie puntje 1) kunnen je ogen ook erg rood worden, waardoor ze klein lijken. Vermijd daarom zwarte eyeliner, maar ga voor een blauwe variant. Breng het aan op de waterlijn van je oog om eventuele irritatie in het wit van je ogen te neutraliseren. Ook kleuren zoals wit, beige of perzik doen je ogen groter lijken. Oh ja, en niet vergeten: ga voor een waterproof exemplaar!

Gebruik concealer

Ziet je neus er ietwat rood uit door al dat deppen en schuren met de tissues? Hydrateer je weke velletje met een goede crème. Verdoezel eventuele roodheid met een groene primer of concealer, alvorens je je foundation aanbrengt. Maar onthoud: less is more!

Hydrateer!

Donkere kringen onder je ogen, het is voor veel mensen met een allergie realiteit. Het is daarom belangrijk om de droge, jeukende huid onder je ogen goed te hydrateren, voor je concealer aanbrengt. Of gebruik een twee-in-één concealer, die hydraterende bestanddelen bevat.

Contour, contour, contour

Lijkt het wegtoveren van je wallen een onbegonnen zaak? Of krijg je door de hooikoorts een ietwat opgezwollen gezicht? Dan is contouring the key voor jou! In plaats van je te richten op je jukbeenderen, leg je de focus op gebieden die het het meest nodig hebben: je ogen en je neus.

Draag geen make-up

Bij twijfel laat je je make-up best links liggen. Het is soms beter om een allergie z’n gang te laten. Zorg er wel voor dat je je huid voldoende hydrateert. En veel water drinken om wallen en droogte te voorkomen. En ja, een extra grote zonnebril kan geen kwaad!

Bron: Purewow. Beeld: GettyImages

Lees ook:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)