7 snelle schoonheidsideeën

Door De Redactie
Even bijtanken? 's Middags is hét uitgelezen moment om even aan jezelf - en je looks- te denken!

12 seconden – bruincabine

Snel een egale bruine teint? In een soort douchecabine wordt met op en naar bewegende aerosols een lotion op het lichaam aangebracht. In de daarop volgende 12 uur ontwikkelt zich een zonnig kleurtje dat ongeveer een week blijft. Haal je instant-tintje in een tan-centrum of gespecialiseerde zonnestudio voor ongeveer 25 euro. Reken het aan- en uitkleden mee, en je staat na een kwartiertje weer buiten.

15 minuten – fruitzuurpeeling

Fruitzuren (melkzuur, citroenzuur, wijnsteenzuur, appelzuur, glycolzuur) stimuleren het natuurlijke afschilferen van de huid, met een jongere en mooiere huid als resultaat. Ideaal om rimpeltjes, fijne lijntjes, pigmentvlekken, acné-littekens en ingegroeide baardharen weg te werken.
Deze peeling zijn erg populair omdat ze geen nevenwerkingen hebben en worden daarom ook “lunch-hour-peels” genoemd. De huid kan na een tweetal dagen licht vervellen, maar dat vang je op door extra goed te hydrateren. De behandeling gebeurt bij een dermatoloog, vanaf 45 euro en kan indien gewenst maandelijks herhaald worden.

15 minuten – wenkbrauw- of wimperstyling

Wenkbrauwen laten epileren kan prima tijdens de middag. Gedaan met pieren op kleine haartjes die het pincet lijken te ontwijken. Laat het over aan een specialiste en je zal er – letterlijk – aardig van opkijken! Lichte haartjes? Laat dan je wenkbrauwen en wimpers eens verven.

15 minuten – stoelmassage

Je wordt gemasseerd terwijl je achterstevoren op een speciale stoel met gezichtssteun zit. Een verkwikkende of ontspannende massage kan in een massagesalon, sommige schoonheidsinstituten of, met een aantal personen, op je werk. Dit kost ongeveer 15 euro per persoon (+ verplaatsingskosten, gedeeld door het aantal deelnemers). Surf naar www.zenergiek.be, www.stoelmassage.be of www.quickfit.be voor meer info.

20 minuten – op de powerplate

Zo’n 15 à 20 minuutjes training komt voor je spieren overeen met anderhalf uur fitness. Je werkt een schema af van verschillende houdingen die je telkens 30 seconden moet aanhouden. Daarna volgen enkele massageoefeningen. Hét wapen tegen cellulitis en een slechte doorbloeding.

30 minuten – manicure of pedicure

Ga voor een basic handverzorging of een French manicure. Of laat tijdens een pedicure je voeten heerlijk peelen en verzorgen. Teennagels worden geknipt en gevijld, en eelt, likdoorns en ingegroeide velletjes weggehaald. En dan nog een fraai kleurtjes op de nagels. Een manicure krijg je bij de nagelstudio of het schoonheidssalon en kost tussen de 14 en de 20 euro. Voor een pedicure bij de schoonheidsspecialiste betaal je tussen de 16 en 25 euro.

30 minuten – gezichtsverzorging

Bij een schoonheidsspecialiste krijgt je gezicht voor zo’n 25 euro een dieptereiniging en stoombadje. Zwarte puntjes en onzuiverheden worden weggehaald. Daarna volgt een scrub en een maskertje. Nog een laagje hydraterende crème en je kan er weer tegenaan!

Partner Content