8 manieren om te vermageren zonder te diëten

Door De Redactie

Geen tijd of zin om wekenlang te diëten, maar wil je toch graag nog wat kilootjes kwijt voordat je die bikini aantrekt? Met deze 8 makkelijke tips zijn jij en je lichaam in een mum van tijd klaar voor de zomer

  1. Begin je dag met een kop warm water met citroen, want het is de ideale manier om je spijsvertering op gang te brengen. Geen fan van warm water? Dan is een kopje groene thee met citroen ook een goed alternatief.
  2. Sla het ontbijt niet over, want het is de belangrijkste maaltijd van de dag en het zet de verbrandingsmotor van je lichaam in gang. Een stevig en proteïnerijk ontbijt zorgt ervoor dat je minder snel naar tussendoortjes grijpt en helpt je dus bij het afvallen. Proteïnes vind je onder andere in eieren, muesli, noten en vlees.
  3. Eet zo weinig mogelijk kauwgom en drink minder koolzuurhoudende drankjes. Bubbeldrankjes en de hapjes lucht die je inslikt als je kauwgom kauwt, zorgen voor meer gas in je buik en laten je dikker lijken.
  4. Slaap minstens 7 uur per nacht. Als je minder slaapt, vertraagt je stofwisseling en dat helpt niet als je nog een beetje extra wilt afvallen.
  5. Sta je niet graag urenlang op de loopband? Touwtjespringen is ook een erg goede work-out. Het is een heel efficiënte manier om de spieren van je armen, benen, billen en buik te trainen.
  6. Kauw voldoende op elke hap en neem je tijd om te eten. Je eten binnenschrokken bezorgt je lichaam minder snel een verzadigd gevoel waardoor je meer gaat eten dan nodig is. 
  7. Olie laat je huid glanzen en camoufleert zo kleine oneffenheden. Als je kiest voor een anticellulite-olie, pak je die sinaasappelhuid dubbel aan.
  8. Eet vezelrijke voeding, want vezels zorgen ervoor dat je eten traag verteert en dat je dus niet zo snel weer honger krijgt. Je vindt vezels in fruit, groenten en volkoren producten. Zorg er wel voor dat je genoeg drinkt, want anders zorgen die vezels nogal snel voor een opgeblazen gevoel. 

Partner Content