Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bescherm je make-up tegen de regen

Door De Redactie

Een regenbui kan je mooie kapsel of make-up in geen tijd verpesten. Raadpleeg daarom altijd het weerbericht voor je je schoonheidsritueel begint. De volgende tips zullen je helpen om je make-up te beschermen tegen de regen.

Op zonnige dagen draag je best andere make-up dan op dagen dat het regent. Dat klinkt logisch maar veel vrouwen hebben een vast beautyritueel dat ze elke ochtend uitvoeren ongeacht het weer.

Tips om je make-up te beschermen

 • Gebruik op regenachtige dagen niet te veel make-up en kies voor een simpele look. Doe je haar in een staartje. Zo voorkom je dat het gaat kroezen door de regen.
   
 • Kies voor een BB cream in plaats van voor een foundation. Een BB cream heeft hetzelfde effect als een foundation maar loopt minder snel uit.
   
 • Gebruik een goede basis voor je je make-up aanbrengt. Koop daarom een primer. Dat product breng je aan onder je BB Cream. Het zal ervoor zorgen dat je make-up langer houdt en zelfs bestand is tegen regendruppels.
   
 • Koop naast een gewone mascara ook een waterproof mascara. Je wil er na een regenbui niet uitzien als een panda.
   
 • Gebruik op regenachtige dagen een lipstick waarvan je weet dat hij lang blijft zitten. Doe geen lipgloss op je lippen. Door de regen zal je namelijk al snel een plakboel op je lippen krijgen.
   
 • Maak een make-uptasje waarin al de beautyspullen zitten die je nodig hebt op een regenachtige dag. Zo kan je gemakkelijk én snel je make-up bijwerken en hoef je niet te zoeken naar de juiste producten.