Crème op maat: de juiste verzorging voor élk huidtype

Crème op maat: de juiste verzorging voor élk huidtype

 

 

 

 

 

Hoe je huid eruit ziet, heeft met erfelijkheid te maken en met je levensstijl. Stress, roken, zon-, eet- en smeergedrag bepalen voor een groot deel je huidconditie. Dus net als je spieren moet je ook je huid in conditie houden om er mooi en fris uit te blijven zien. En dat doe je met een gezond leefpatroon én met de juiste verzorging. Omdat iedere huid een aantal specifieke eigenschappen heeft, wordt er een onderverdeling gemaakt in 5 types.

  1. Een normale huid
  2. Een gemengde huid
  3. Een droge huid
  4. Een gevoelige huid
  5. Een vette huid

Je huidtype en conditie bepalen is niet zo simpel. Het is bijvoorbeeld niet zo dat het vochtgehalte te maken heeft met een huid die droog aanvoelt. Zelfs een vette huid kan een vochttekort hebben, terwijl een droge huid soms wel genoeg vocht heeft maar niet genoeg vet. Gelukkig bestaan er manieren om je huidtype door tests te bepalen. Een specialist let bij een huidmeting op drie criteria:

  1. De huidbarrière, die bepaalt of je huid gevoelig is of niet.
  2. Het vetgehalte, dat maakt of je veel of weinig talg aanmaakt.
  3. Het vochtgehalte, dat bepaalt hoeveel vocht je hebt.

Maar ook zonder meetinstrumenten kun je een idee krijgen van je huidtype. Met deze test kom je te weten welk huidtype je hebt en welke crèmes je gezicht écht nodig heeft.

 

* Hou je huid stevig en jong na je 45ste

*Prachtig opgemaakte ogen in een handomdraai

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)