De 10 beautygeboden voor een stralend 2017

 

Nieuw jaar, nieuwe voornemens! Met deze 10 beautygeboden zie je vanaf nu de beste versie van jezelf in de spiegel.

1. Ik zal elke avond mijn gezicht reinigen

Je huid goed reinigen, is zo belangrijk om ze mooi te houden, zelfs wanneer je geen make-up draagt! Vetdeeltjes en vervuilers veroorzaken verstopte poriën en dus ook kleine ontstekingen. Daardoor wordt de huid gevoelig en kwetsbaar. Door haar goed te reinigen, krijgt ze meer zuurstof en wordt de celwisseling gestimuleerd. Zo krijg je minder snel rimpels en zie je er frisser en jonger uit.

2. Ik zal minder koffie en meer groene thee drinken

Meer dan 4 kopjes koffie per dag zou niet goed zijn voor je gezondheid, 2 tot 3 kopjes per dag is het maximum. Het is tijd om wat af te kicken van dat zwarte goud! Groene thee houdt je ook wakker en alert en is bovendien heel gezond. De thee zit boordevol antioxidanten die de vrije radicalen in je lichaam aanpakken. Hou je niet van de bittere smaak, probeer het dan eens met een schepje honing.

3. Ik zal mijn huid goed insmeren tegen de zon

Tijdens de zomervakantie gebruiken we flink zonnecrème, dat zit er al goed ingebakken. Maar ook door het jaar lopen we op onvoorziene zonnige momenten nog té veel huidbeschadiging op door de zon. Best smeer je van mei tot september dagelijks een dagcrème met zonnefactor. En vergeet je handen en hals niet! Hier zie je het snelst de tekenen van veroudering omdat we ze vaak vergeten in te smeren.

4. Ik zal mijn stappen tellen

Bewegen is het nieuwe diëten. Je blijft langer jong, fit en het is goed voor je hart en conditie. Het lukt niet iedereen om intensief te gaan sporten, maar dat hoeft ook niet altijd. Met kleine beetjes kunnen wie die extra beweging gemakkelijk in onze dagelijkse routine inlassen en zo toch aan die extra stappen per dag komen. Een stappenteller kan je helpen en motiveren om je aantal stappen per dag op te drijven.

5. Ik zal minder snoepen

Minder suiker eten zorgt er ook voor dat je minder behoefte hebt aan de zoete smaak van suiker. Het heeft allemaal met gewoonte te maken. Stop niet van de ene op de andere dag met snoepen maar bouw langzaam aan af om hoofdpijn en een slecht humeur te voorkomen. Met kleine ingrepen maak je een groot verschil in je suikerinname; vervang bijvoorbeeld je dagelijkse kom ontbijtgranen door havermout en kies voor agavestroop in je thee in de plaats van witte suiker.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand … wie heeft het zachtste velletje van ‘t land?

6. Ik zal mijn wenkbrauwen niet vergeten

Volle wenkbrauwen zijn in de mode maar dat is geen reden om ze alle kanten op te laten woekeren. Mooie, in vorm gebrachte wenkbrauwen kunnen je jaren jonger maken en je een instant open blik bezorgen! Doen je wenkbrauwen niet wat jij wilt, gebruik dan wat haar- of wenkbrauwgel om ze in model te houden.

7. Ik zal ‘s morgens tijd nemen voor mijn beautyritueel

Probeer ‘s ochtends in de badkamer 5 tot 10 minuten tijd vrij te maken om je haar in model te brengen, een CC-créme te smeren en je mascara te gebruiken. Het is een kleintje, maar je voelt je er de hele dag net dat tikje zelfverzekerder door. En dan straal je ook uit!  Probeer ook eens rollers in je haar: breng ze in, in net gedroogd haar, en na je ontbijt heb je in geen tijd al weelderig, volumineuze lokken.

8. Ik zal op tijd gaan slapen

Slaap is veel belangrijker dan we denken. We zien slaap als tijdverlies en proberen al snel op enkele uurtjes te beknibbelen om zo langer te kunnen werken of bezig te blijven.  Toch hebben we genoeg slaap nodig om lichaam en geest tijdens de nacht te laten herstellen. De belangrijkste uren zijn die tussen 23 en 2 uur ‘s nachts en 7 à 8 uur slaap is het minimum. Niet alleen wordt je huid er mooier van, je hele lichaam krijgt een deugddoend onderhoud. Uit een studie van L’Oréal blijkt dat een vrouw die een slechte, onderbroken nacht had er 5 tot 7 jaar ouder uitziet de dag nadien.

9. Ik zal elke week scrubben en peelen

Scrubben of peelen houdt je huid langer jong en mooi. Aan de hand van een fijn korreltje (of zuren) halen we de bovenste huidlaag met de dode huidcellen weg. Het resultaat: een voelbaar én zichtbaar zachtere huid. Door de nieuwe, jonge cellen ziet je huid er frisser uit, en veroudert ze trager waardoor je dus minder snel rimpeltjes krijgt.

10. Ik zal mijn handen en nagels in de watten leggen

Mooie gemanicuurde handen geven een erg verzorgde indruk. Probeer je nagels een keer per week bij te knippen, te vijlen en de nagelriemen naar achteren de duwen (in bad gaat dit gemakkelijker). Een verzorgend laagje nagellak of een kleurtje fleurt je handen meteen op en daar heb je een paar dagen lang plezier van. Bescherm en verzorg je handen regelmatig met een handcrème, zodat ze mooi en soepel blijven.

Tekst: Laura de Coninck/ Foto: Shutterstock

Lees nog meer beautytips:

Partner Content