De beauty- en wellnesstrends voor 2012

Door De Redactie

De beauty- en wellnessbranche is de laatste jaren echt aan een opmars bezig. Ook 2012 zal weer nieuwe uitdagingen bieden, daarom luiden we het nieuwe jaar in met een vooruitblik op de beauty- en wellnesstrends die hierop zullen inspelen.

1. Beauty- & wellness totaalconcepten

Zou het niet ideaal zijn als je op één plek terecht kon voor zowel een ontspannende massage als een diepgaande huidverzorging, een nieuw kapsel en een manicure? Steeds meer mensen hebben de behoefte om aan de stress van alledag te ontsnappen door zich onder één dak te laten verwennen met ontspannende en verzorgende behandelingen. We zagen deze tendens in het afgelopen jaar al aanvang nemen en de verwachting is dat dit in 2012 zal uitgroeien tot een ware trend.
 
2. Glamour voor iedereen

Glitter en glamour is niet meer alleen bestemd voor beroemdheden op de rode loper. De schoonheidsinstituten krijgen steeds meer klanten die ook op zoek zijn naar een glamour-look, waaronder opvallend veel tieners. Voor deze jonge doelgroep was een mooie, gezonde huid en een hippe uitstraling altijd al erg belangrijk, maar ze willen meer! Extra lange wimpers, flashy make-up en opvallende kapsels. Deze trend is in gang gezet door populaire stijliconen van vandaag als Lady Gaga en Katy Perry. Veel cosmeticamerken anticiperen hier al op met hun make-up collecties voor 2012.
 
3. Saunabezoek wordt familie-uitje

De sauna enkel voorbehouden aan vriendinnengroepen of romantische koppeltjes? Die tijd is voorbij. Sauna’s hebben hun faciliteiten uitgebreid met bubbelbaden met kinderzitjes, speelruimtes en baby- en kindermassages. Jonge ouders hebben geen oppas meer nodig als ze willen ontspannen, de kinderen gaan gewoon mee naar de sauna. In 2012 zullen steeds meer gezinnen ontdekken dat de sauna de ideale bestemming is voor een familie-uitje.
 
4. Cosmetica wordt maatwerk

Huidtype, leeftijd, huidproblemen en allergieën; dit zijn nog maar enkele factoren die bepalend zijn voor de soort cosmetica die bij jou past. Beautyprofessionals hebben steeds meer aandacht voor persoonsgerichte schoonheidsbehandelingen. Het Franse cosmeticamerk Codage speelde al op innovatieve wijze in op deze trend met een concept waarbij klanten zelf de ingrediënten van hun huidverzorgingsproducten kunnen kiezen. Voor 2012 verwachten we meer van dit soort initiatieven.
 
5. Wellness evenementen

Beauty- en wellnessbehandelingen komen steeds vaker naar de mensen toe; denk aan stoelmassages op de werkvloer, make-up sessies tijdens muziekfestivals of een massageparty bij je thuis. De mogelijkheden zijn talloos. Evenementenbureaus springen op deze trend in en daarom zullen in 2012 beauty- en wellnessactiviteiten steeds vaker een publiekstrekker zijn op evenementen.
 

Partner Content