De S van shaping

Door De Redactie

Kim Kardashian, Eva Longoria, Charlize Theron,... Steeds meer celebrities gebruiken shaping om hun gezicht in de kijker te zeten. Maar wat is het nu precies?

S van schaduw

Shaping houdt in dat je met schaduwvlakken je gezicht een andere vorm geeft. Pijnloos en goedkoper dan plastische chirurgie dus, want met goede make-up kan je hetzelfde resultaat bereiken. Shaping bestaat uit twee technieken, namelijk het benadrukken van bepaalde gezichtstrekken (highlighten) en vervolgens het camoufleren van andere delen.

S van simpel

Voor shaping heb je donker en iets lichter poeder nodig. Het donkere zal voor meer schaduw op je gezicht zorgen en breng je het best in een driehoek onder het jukbeen aan. Werk hiervoor met een schuine borstel en begin naast je oor. Wil je ook de vorm van je gezicht accentueren, breng dan wat donker poeder aan onder je kaaklijn. Het lichte poeder gebruik je vervolgens om andere zones te benadrukken, zoals de T-zone boven de wenkbrauwen en neusbrug of onder je ogen.

S van stijvol

Ga je graag voor een beetje extra glamour? Werk dan het geheel af door een zachte blush over je wangen te verdelen. Ready to shine!

Partner Content