Maak jij deze fout ook als je je grijze haren verft?

Een jaartje ouder, enkele grijze haren rijker. Waar de ene vrouw die grijze haren wel ziet zitten, verft de ander ze liever met een kleurtje. Maar volgens een haarkleur-expert maken velen dezelfde fout.

Betrap jij je er op?

Oorspronkelijke kleur

Vele vrouwen kiezen voor een kleur die sterk aanleunt bij de haarkleur die ze hadden voor ze grijs werden, of zelfs van toen ze jong waren. Maar dat doe je beter niet. 
“Veel mensen verven hun haar in hun oorspronkelijke kleur. Dat doen ze zonder zich te realiseren dat hun hele basiskleur compleet is veranderd”.

Pigmentverandering

Want niet enkel je haar, maar ook je huid wordt ouder en verliest pigment. “Wanneer je het pigment in je haren verliest, heeft dat ook impact op het pigment in je huid”, vertelt de haardeskundige. “Dus het is goed mogelijk dat de haarkleur die je voorheen had en die je toen prima stond, niet meer de beste kleur voor je is”.

Vraag advies

Je ideale haarkleur? Die ligt niet ver van je oorspronkelijke kleur! Als je huid bleker wordt, geeft het een mooier resultaat als ook je haar lichter is… Laat je daarom adviseren door je kapper, en ga samen na welke kleur jou het beste staat.

Bron: Libelle.nl. Beeld: Getty Images

Lees ook:

Previous article
14 tekenen dat jij een herfsttype bent
Next article
Stoofpotjes: zo kun je ze invriezen

Overnacht in een eeuwenoud herenhuis incl. ontbijt met champagne bij Aken

Je hebt het buitengevoel van een chalet in de natuur ergens bij een petieterig dorpje. En je hebt dat van een statig landgoed in het heuvellandschap van Nederlands Limburg, niet ver van Maastricht en Aken. Je wandelt of fietst nu eenmaal beter, als je je daarna kunt terugtrekken in een oase van luxe, die ook nog wat historische charme heeft. Bilderberg Kasteel Vaalsbroek is een eeuwenoud U-vormig herenhuis op een domein van 18 hectare, dat met een moderne vleugel werd uitgebreid. Je hebt hier dus hedendaagse ruimtes, maar ook authentieke parketvloeren, antieke schouwen, oude schilderijen en zware balken.

€85.00 €148.00