DIY voetmassage

Door De Redactie

Kan je na een lange zomerse wandeling wel een voetmassage gebruiken? Of wil je met de techniek meer positieve energie vrijlaten in je lichama? Zelf een voetmassage geven of uitvoeren is niet moeilijk.We zetten de regels van de kunst op een rijtje.

Copywrite beeld: sxc NexusJay

Een voetverzorging is niet moeilijk en neemt niet veel tijd in beslag; je voeten wassen met een bodyscrub, eens goed afspoelen, een hydraterende crème aanbrengen, een wolkje talkpoeder en een heerlijke voetmassage.

Voetmassage of voetzoolreflexologie is geïnspireerd op de Chinese traditie en stimuleert via de voeten je globale welzijn. Je voeten staan immers als enige lichaamsdeel bijna voortdurend in contact met de grond en ze bevatten spiegelpunten van al je andere lichaamsdelen. Je kan via de verschillende reflexpunten je lichaam stimuleren of zelfs kalmeren. Ideaal dus om regelmatig uit te voeren.

Do it yourself

Zelf een voetmassage uitvoeren is niet moeilijk. De bewegingen zijn eenvoudig en de basiskneepjes zijn snel aangeleerd. Hou er wel rekening mee dat elke drukbeweging een wisselwerking creëert tussen de voet en het lichaam. Zorg er dus voor dat je geest wakker is en je lichaam ontspannen, zodat je de positieve energie die vrijkomt laat circuleren.

De tenen

Je tenen zijn de gevoeligste punten van je voeten. Masseer ze met lichte cirkelvormige bewegingen en rek ze lichtjes uit.

Kussentjes

Vergeet de kussentjes van je tenen niet. Ze je vuist er in en laat deze voorzichtig rondjes draaien.

Voetbrug
Heerlijk ontspannden: plaats je beide handen rond de bovenkant van je voet en daal dan af naar je tenen toe. Ga een aantal keer heen en weer.

Voetzolen
voetzolen kunnen erg gevoelig zijn. Een aanraking of een kieteling op gevoelige plaatsen kan een hevige reflex van de voet en het been veroorzaken. Opgepast dus! Als je bij anderen een voetmassage uitvoert, sla je deze zone misschien beter over.

Crème of talk

Door je voeten droog te masseren kan je huid irritaties of zelfs brandwonden oplopen. Maak tijdens een voetmassage gebruik van een speciale hydraterende voetencrème of een wokje talkpoeder. Beëindig elke relaxerende massage met een flinke dosis verfrissende crème die je over je hele voetoppervlak, je enkels en je benen masseert.

Partner Content