Driekwart van de Belgen draagt zorgt voor zijn huid

Door De Redactie
Voelen Belgen zich goed in hun vel? Met deze vraag, en nog heel wat andere, trok Sanex naar 1.000 Belgen. De voornaamste conclusie is dat Belgen gevoelig zijn voor seizoensgebonden aanvallen op de huid, vooral in de winter, en dat ze streven naar een gezonde huid die ze omschrijven als proper en gehydrateerd, ongeacht de tijd van het jaar.

Sanex wilde meer te weten komen over de Belgen en hun huid, en vroeg hen hoe ze zich voelden… in hun vel. Wat bleek? Eén Belg op drie zegt meermaals per jaar last te hebben van een huid die trekt, niet comfortabel aanvoelt of uitdroogt. Dat komt vooral voor tijdens de zomer en de winter, wanneer de huid meer te verduren heeft. De weersomstandigheden hebben dan ook een niet te onderschatten invloed op de huid. Volgens het onderzoek hebben de Belgen vooral in de winter last van een oncomfortabele huid: meer dan de helft van hen geeft aan dat hun huid vaker beschadigd wordt in de winter, terwijl slechts 30% de indruk heeft dat hun huid het in de zomer hard te verduren heeft.

Deze zomer klagen we al lang over het feit dat er te weinig zon is, nochtans is de zon de gevaarlijkste en meest agressieve omgevingsfactor die op onze huid inwerkt, zelfs al heeft de huid zon nodig. De zon bezorgt ons ook een gebruinde huid, wat bijdraagt tot een gevoel van welbehagen.

Bovendien neemt meer dan de helft van de Belgen twee of zelfs meer douches per dag tijdens warme zomermaanden. Dit betekent dan ook de tweede aanval op de huid! Ook het feit dat we meer zweten en vaker in contact komen met chloorwater of zout zeewater, zorgt voor een onaangenaam gevoel van de huid.

In de winter zijn het vooral de lage temperaturen die de huid uidragen en minder elastisch maken. Voeg daarbij nog een stevige wind en je weet meteen dat deze periode ook niet de beste is voor je huid.

Driekwart van de Belgen zegt zorg te dragen voor zijn huid. 39% van de ondervraagden stelt echter dat ze wel voor hun huid zorgen, maar geen specifieke verzorgingsproducten gebruiken. Daar staat tegenover dat 35% zijn huid in de watten legt met aangepaste verzorgingsproducten.

Volgens driekwart van de Belgen is een gezonde huid in de eerste plaats een comfortabele en goed gehydrateerde huid. De helft van de ondervraagden vindt dat een gezonde huid ook proper moet zijn.

Sanex Dermo Repair-producten zijn verrijkt met ingrediënten die actieve voordelen bieden aan de huid en zijn speciaal bedoeld voor dagelijks gebruik. Het gamma helpt de huid om de kleine beschadigingen van alledag te herstellen door haar pH en haar natuurlijke hydratatieniveau in evenwicht te brengen.

Partner Content