Duurzame designslippers

Door De Redactie
Vanaf zomer 2010 liggen de Plakkies, de allereerste duurzame designslippers gemaakt van oude autobanden, in de winkels!

“Plakkies” is het Afrikaans woord voor slippers. Studenten van de Technische Universiteit Delft richtten samen met de Nederlandse stichting KidsRights een unieke, verantwoorde slipperfabriek op in de sloppenwijken van Durban, Zuid-Afrika. Met dit initiatief creëren de studenten niet alleen werkgelegenheid voor kansarme inwoners maar ook een funky, duurzame designslipper gemaakt van autobanden, waarmee iedereen gezien wil worden.

De zool van de Plakkies is gemaakt van oude autobanden. Deze worden in Zuid-Afrika massaal gedumpt en illegaal verbrand en zijn daarmee een enorme belasting voor het milieu. Dankzij de Plakkies worden de autobanden hergebruikt. Schoenenontwerper Jan Jansen en de studenten van de faculteit Industrieel Ontwerpen zijn verantwoordelijk voor het design van de hippe slipper. De kleurrijke patronen op de slipper zijn ontworpen door weeskinderen uit de sloppenwijken rondom Durban. De tekeningen verbeelden de creativiteit en de dromen van deze kinderen.

Alle winst die voortkomt uit de verkoop van de Plakkies gaat voor de volle 100% terug naar KidsRights’ weeskinderenprojecten in de betreffende sloppenwijken.

Plakkies zijn verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren: Sunny Pink, Silver & Gold voor vrouwen en Sky Blue en Urban Soil voor mannen. Vanaf de zomer 2010 voor € 39,95 te koop bij oa America Today en de betere trendy schoenen/fashionwinkels in België.

Meer info: www.plakkies.co.za

Partner Content