Een kleedje voor elk figuur

Door De Redactie

Het meest vrouwelijke kledingstuk in de wereld is zonder twijfel een jurk. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om een kleedje te vinden dat jou flatteert. In dit artikel geven we voor elk figuurtype (peer, appel, recht en zandloper) tips voor het vinden van het ideale kleed.

Het meest vrouwelijke kledingstuk in de wereld is zonder twijfel een jurk. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om een kleedje te vinden dat jou flatteert. In dit artikel geven we voor elk figuurtype (peer, appel, recht en zandloper) tips voor het vinden van het ideale kleed.

Appel

Vrouwen met een appelfiguur hebben slanke schouders, mooie benen en een buikje. Doordat ze een buikje hebben, hebben ze geen taille. Ze zijn ook gezegend met een mooi decolleté.

De perfecte jurk voor het appelfiguur:

 • Door te kiezen voor een jurk met een drukke print kan jij je probleemzone, je buikje, verdoezelen
   
 • Draag steeds een wikkeljurk. Hierdoor kan jij een hele mooie taille creëren. Bovendien legt een wikkeljurk ook de nadruk op je volle borsten.
   
 • Kan jij niet zonder handtas? Kies dan voor een groot, vierkant exemplaar. Deze vorm is het tegenovergestelde van jouw figuur en daardoor zal je slanker lijken.

Peer

Vrouwen met een lichaam in de vorm van een peer hebben het perfecte bovenlichaam. Ze hebben slanke armen, een platte buik en een uitgesproken taille. Hun heupen en bovenbenen zijn echter hun probleemzone. Deze lichaamsdelen zijn wat zwaarder en breder dan de rest van het lichaam.

De perfecte jurk voor het peerfiguur

 • Zet je bovenlichaam in de kijker door te kiezen voor een jurk die strak zit aan je borsten en je buik. Een riempje zal je slanke taille nog meer in de verf zetten.
   
 • Koop steeds een kleedje dat naar onderen breder wordt, het zogenaamde A-lijnmotief. Dat model zal je brede heupen en bovenbenen verdoezelen.

Recht

Vrouwen met een recht figuur zijn atletisch gebouwd. Kenmerken van dit figuur zijn: kleine borsten, smalle heupen en rechte schouders.

De perfecte jurk voor een recht figuur

 • Koop geen kleedje met een overdreven decolleté. Dat staat niet mooi bij je kleine borsten. Kies in de plaats voor een jurkje dat hoog toe is. Hierdoor zullen je borsten groter lijken.
   
 • Een jurk met plooitjes zal je figuur wat meer vrouwelijke vormen geven.

Zandloper

Zandlopers hebben een lichaam dat helemaal in proportie is. Ze hebben volle borsten, brede heupen en een slanke taille. Kortom, ze zijn gezegend met een heel vrouwelijk figuur.

De perfecte jurk voor een zandloper

 • Koop een jurk die nauw aansluit. Op die manier komen je vormen het best tot zijn recht.
 • Ook jurken met een v-hals zetten je vrouwelijke vormen in de kijker.
 • Jij bent gezegend met een slanke taille, benadruk die dan ook!

 

Libelle voor E5 Mode - €44.95

Libelle voor E5 Mode – €44.95

 

Supertrash - €139

Supertrash – €139

 

E5 Mode - €49.95

E5 Mode – €49.95

 

Esprit - €89.95

Esprit – €89.95

Partner Content