Een puur natuurtalent

Door De Redactie

Mineralen beschermen de huid tegen de zon, verzorgen, herstellen, vernieuwen, voeden én ze maken je mooi. Een trend om u tegen te zeggen!

Ons lichaam maakt zelf geen mineralen aan, maar we hebben ze wel broodnodig. We halen onze dosis daarom uit voeding, maar ook mineralen smeren is oké en draagt z'n steentje bij tot de gezondheid van je huid. Benieuwd wat al die mineralen precies voor je doen?

De kracht van kalium

Kalium blinkt onder andere uit in het regelen van de vochtbalans in de cellen. Dus voor wie een gezonde huid wil: bezorg je cellen, zowel van binnenuit als langs buiten, een portie kalium. Vanwege de dorstlessende kwaliteiten is kalium in veel gezichtsmaskers van de partij.

De kracht van calcium

Calcium geeft kracht aan de cellen en stimuleert de collageenaanmaak. Een crème met calcium bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen. En jong blijven, dat is toch wat we net willen? Een ware troef voor anti-age crèmes dus!

De kracht van ijzer

Ijzer wordt in cosmetica vooral voor minerale make-up gebruikt, meestal als ijzer-oxide, een mengeling van ijzer en zuurstof. De huidveroudering wordt teruggeschroefd én ijzeroxide vormt een lang houdende basis om kleurpigmenten in vast te houden, zoals bijvoorbeeld in minerale foundations.

De kracht van koper

Koper is een spoorelement dat in ons lichaam zit. Voor crèmes wordt koper meestal uit de edelsteen malachiet gehaald. Samen met zink is koper een uitstekend team om acne aan te pakken.

De kracht van magnesium

Als je huid aan ontspanning toe is, zit je goed met magnesium. Het kalmeert en ontspant de gezichtsspieren, waardoor dus minder rimpels ontstaan.

De kracht van mangaan

Mangaan op de huid bevordert de microstimulatie en geeft haar een heuse energieboost. In de praktijk betekent dat dat je vel er jonger blijft uitzien.

De kracht van zwavel

Een vale en vermoeide huid is een zaak voor zwavel. In hogere concentraties werkt zwavel ontstekingswerend en matmakend. Een remedie voor vele kwaaltjes dus.

De kracht van zink

Zink stuurt de celvernieuwing en gaat de huidveroudering tegen, en is vandaar dus erg populair in anti-age crèmes. Zink helpt inwendig tegen haaruitval en zorgt dat wondjes en ontstekingen sneller genezen. Heb jij bijvoorbeeld snel last van ontstekingen en puistjes op de huid, dan maakt een voedingssupplement met zink of zinkcrème daar korte metten mee. En zelf de nagels genieten mee, die worden er sterker van. In minerale make-up reflecteert zink de uvb/uva stralen en werkt zo prima als (natuurlijke) zonnefilter.

De kracht van silicium

Silicium verstevigt de huid van binnenuit, maar ook langs buiten – een bodylotion bijvoorbeeld. Ook leuk is de fonkeling van siliciumdeeltjes, waardoor licht mooi weerkaatst, wat optisch de huid gladstrijkt.

Partner Content