Eerste hulp bij gekleurd haar

Door De Redactie

Je haren net laten kleuren? Uiteraard wil je die net-terug-van-de-kapper-uitstraling zo lang mogelijk vasthouden. Stap één? Voorkomen dat die mooie kleur dof en vaal wordt.

Kikker je kleurtje op!

  • Was je haar liever niet de eerste twee dagen na de kleuring. Tijdens die eerste dagen krijgen de haarschubben immers de tijd om volledig te sluiten.
  • Gebruik een sulfaatvrije shampoo die de kleur meer spaart. Om te weten of je shampoo sulfaatvrij is, controleer je de ingrediënten op ‘laureth sulfate’ of ‘lauryl sulfate’.
  • Probeer wasbeurten uit te stellen met droogshampoo. Die absorbeert immers talg en geeft volume. Moroccanoil heeft versies voor lichte en donkere tinten, die geen doffe film op het haar achterlaten. Uv-bescherming en een fris parfum krijg je er zomaar bij. Moroccanoil (€ 25 voor 200 ml) vind je bij kapsalon Don & Dona (Gent), De Client (Gent, Antwerpen, Sint-Martens- Latem) en Xantippe (Brugge).
  • Eindig altijd met een conditioner om je haar te verzorgen en de schubben weer te sluiten. De cleansing balms van HIF (via Kroonen & Brown, vanaf € 30 voor 180 ml) zijn sulfaatvrije shampoocrèmes die ook als conditioner werken.
  • Gebruik koud water om je haar te spoelen. Warmte zet de schubben open waardoor de kleur sneller verdwijnt.

Rood is de meest
veeleisende
kleur die het
snelst vervaagt

Even uitproberen

  • Een kleurverlengende gloss, tussen twee kleuringen door, frist je tintje op. Het werkt net als een topcoat voor je nagels.
    L’Oréal Paris Préférence Infinia color extender (€ 12,99, supermarkt en drogisterij) is een kleurshot om je kleur tussendoor op te frissen en intenser te maken.
  • Ook een glansserum of -spray houdt de kleur levendig. (Matrix Biolage Sugar Shine glansspray, bij de Matrix-kapper, € 22,40 voor 125 ml)
  • Wanneer je regelmatig je haar föhnt, krult of glad maakt, gebruik dan een stylingproduct dat beschermt tegen hitte zoals L’Oréal Professionnel Nutrifier brushing crème. (kapper, € 17,60 voor 125 ml)

Ook niet te missen:

Partner Content