Eet jezelf mooi

Door De Redactie
Iedereen weet dat je minstens 1,5 liter water per dag moet drinken om een stralende huid te krijgen en om gezond te blijven, maar er zijn nog een heleboel andere voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je huid er frisser en gezonder uitziet. Wij zetten ze even op een rijtje...

Bosbessen

Deze besjes bevatten het allermeeste antioxidanten van alle vruchten. Antioxidanten verwijderen afvalstoffen en helpen de beschadigde huid genezen. Bosbessen hebben ook een positieve invloed op het collageengehalte in de huid. Collageen is verantwoordelijk voor de aanmaak van een beschermlaag op onze huid, en helpt bij het afremmen van schadelijke zonnestralen.

Groene thee

Groene thee bezit een hoog niveau antioxidanten, die de veroudering van de huid tegengaan.

Chocolade

Dit is goed nieuws voor de meeste vrouwen: de antioxidante stoffen in chocolade zorgen voor een jeugdigere en stralende teint, en ze bevorderen de hydratatie en de bloedcirculatie in onze huid. Zwarte chocoladie die meer dan 65 procent cacao bevat, heeft de meeste schoonheidsvoordelen.

Avocado

Avocado bevat verschillende stoffen die onze huid goed doen. Ten eerste omega 3-vetzuren: die zorgen ervoor dat voedingsstoffen opgenomen worden, en dat tegelijkertijd afvalstoffen weggevoerd worden. Ten tweede bevat avocado ook veel vitamine B: herstelt, kalmeert en vernieuwt huidcellen. Ten slotte zit er in avocado ook een heleboel vitamine A en E, die voor een gezonde stofwisseling zorgen.

Spinazie

Donkere bladgroenten zoals spinazie, peterselie, snijbiet… zijn een grote bron van vitamine A en C, de vitamines die verantwoordelijk zijn voor de talgproductie in de huid en voor de aanmaak van haarfollikels. De huid wordt hierdoor verzorgd en voelt soepeler aan.

Kool

Groenten van de kruisbloemfamilie (kool, radijs, broccoli) bevatten stoffen die schade die aan de huid toegebracht wordt bestrijden en herstellen.

Omega-olie

In onderandere lijnzaad, walnoten, pompoenpitten en in olijven zitten gezonde oliën die de huid voeden, ervoor zorgen dat we sterke nagels krijgen en het haar doen schitteren.

Micro- en macro-algen

Algen (eenvoudige organismen die niet aan fotosynthese doen) behoren tot de meest geconcentreerde bronnen van vitaminen en mineralen die zorgen voor een mooiere huid en glanzend haar. Micro-algen zijn verkrijgbaar in capsules of tabletten, macro-algen vinden we in zeegroenten. Die algen bevatten zowat alle soorten vitamines, die rimpels bestrijden en onze huid doen stralen.

 

Partner Content