Ga voor een sensuele blik

Door De Redactie
Ze is elegant, mooi en mysterieus. Of je haar nu kent als nr. 13 uit de populaire televisieserie House M.D., als sexy futuristische vrouw uit Tron: Legacy - Olivia Wilde is de actrice die in de glamour spotlights staat. Niet voor niets, want met een bijzonder gevoel voor fashion weet ze keer op keer de lenzen van de camera's naar zich toe te trekken en haar high-end fashion creaties te tonen aan haar fans. Wil jij een even sensuele blik bekomen als Olivia? Bekijk dan hieronder de tips

Catchy cat-eyes: dé oog make-up trend voor de herfst van 2011

Olivia heeft misschien een compleet leger aan stylisten en make-up artiesten, maar vrees niet – ook jij kan met een aantal handige tip met deze catchy cat-eys door het leven gaan.

Stap 1 – voorbereiding

Maak je gezicht voor je begint goed schoon met een verzorgend reinigingsproduct. Wrijf niet te hard over je ogen en maak altijd een opwaartse cirkelbeweging zodat je de doorbloeding van je oogleden optimaal stimuleert. Smeer je in met een hydraterende dagcrème die past bij je huidtype.

Breng rondom je ogen een dunne laag foundation of poeder aan. Gebruik altijd een kleur die een teint lichter is dan je eigen huid – dan zie je er wakker en fris uit.

Breng een lichte, huidskleurige oogschaduw voorzichtig met een kwastje of vinger aan, onder de aanzet van je wenkbrauw en op je ooglid. Dit is de basis voor de volgende lagen en zorgt ervoor je make-up goed blijft zitten en niet gaat vlekken.

Stap 2

Trek je wenkbrauw iets omhoog en trek een lijn vanaf de binnenkant van je ooghoek strak langs de haaraanzet van je wimpers. Let op, bij het optrekken van je wenkbrauw is het niet de bedoeling dat je een plooi ziet. Trek de lijn iets na het midden van je ooglid – een stukje omhoog in een krul.

Stap 3

Trek een tweede lijn vanaf de buitenkant van het oog in een krul omhoog en verbindt hem met het uiteinde van de eerste lijn. Je krijgt een soort ‘driehoekje’ aan de buitenkant van je oog.

Stap 4

Vul het driehoekje op met eyeliner, et voilà- je cat eyes zijn daar! Tip: Kies hier voor een vloeibare, dikke eyeliner met stiftje, in plaats van een kwastje. Zo kan je eenvoudig een strakke lijn tekenen.

Stap 5 – finishing touch

Voor een fris effect smeer je een lichte kleur aan de binnenkant van je ooghoek. Wil je juist een stoerdere look, maak dan ‘smokey eyes’. Gebruik een donkere oogschaduw en smeer deze voorzichtig rondom je oog. De bovenkant en de buitenkant mag dikker worden aangezet. Voor een grotere oogopslag houd je de binnenkant licht, bijvoorbeeld met een lichtere kleur.

Momenteel is Olivia Wilde te zien als de bloedmooie Ella in [LINK_TEXT id=1] aan de zijde van Daniel Craig en Harrison Ford.

Partner Content