Citroen, de alles-in-één mooimaker

Door De Redactie

Vroeger bestonden er nog niet veel crèmes, zalfjes en serums. De mensen gebruikten natuurlijke producten om hun lichaam te verzorgen. Vraag maar eens aan je moeder of grootmoeder, ze zullen je nog wel enkel tips kunnen geven. Met citroen en citroensap zijn er veel mogelijkheden die jij waarschijnlijk nog niet weet. Deze tips kan je alvast gebruiken in je beautyritueel.

Soms vergeten we de natuur als mooimaker. Zo kun je je lichaam perfect verzorgen met een simpele citroen!

Verhardt je nagels

Het sap van een citroen zit boordevol vitamine C en dat is goed voor je nagels. Meng citroensap met een beetje olijfolie, breng aan op je nagels en laat zo’n 15 minuten intrekken. Al het goede van deze twee ingrediënten wordt meteen opgenomen door je nagels en nagelriemen. Het werkt uitstekend als nagelverharder. Nog een voordeel van dit nagelbadje is dat het meteen helpt tegen vergeelde nagels.

Verzorgt je lippen

Ook in de zomer kun je last hebben van droge lippen. Breng vlak voor je gaat slapen wat citroensap aan op je mond. Spoel de volgende ochtend je lippen met water om de dode huidcellen te verwijderen.

Houdt je fris

Net ontdekt dat je geen deodorant meer in huis hebt? Geen probleem als je een citroen hebt. Dep het sap van de citroen onder je oksels en je ruikt de hele avond heerlijk fris. De antibacteriële werking bestrijdt bacteriën onder je oksel en voorkomt nare geurtjes.

Detoxt je lichaam

Veel mensen drinken niet graag water omdat er niet veel smaak aan zit. Voeg er wat vers citroensap aan toe en je hebt een heerlijk fris en gezond drankje. Citroen zit vol antioxidanten en vitamine C. Door citroenwater te drinken, ontgift je op een snelle en eenvoudige manier je lichaam. Hierdoor verhoog je je weerstand en krijg je een energieboost. Nog een voordeel van vitamine C in  citroenwater is dat het rimpels bestrijdt.

Licht ouderdomsplekjes op

Je dure anti-age-crème is op? Als je bruine vlekjes dept met wat citroensap, en dat 15 minuten laat intrekken, dan worden ze lichter of verbleken ze zelfs helemaal.

Lees meer:

[LINK_TEXT id=4]

[LINK_TEXT id=5]

Partner Content