Gedaan met hoge hakken?

Door De Redactie
Hoewel de schoenencollecties voor de komende winter en herfst bulken van de schoenen en laarzen met hoge hakken, roept het Amerikaanse modemagazine Vogue luidkeels dat naaldhakken passé zijn. Wat nu gedaan?

Je ziet het meer en meer: modebewuste dames, mode-iconen en fashionista’s paraderen rond in schoenen met een zeer lage, of zelfs helemaal géén hak. De Franse first lady, Carla Bruni, zweert bij ballerina’s. Haar Amerikaanse evenknie, Michelle Obama, gaat voor schoenen met een mini hak. En ook Anna Wintour, de hoofdredactrice van het meest toonaangevende modeblad ter wereld, Vogue, negeert voor het eerst haar schoenen-met-hak-collectie.

Wintour is nochthans al jaar en dag fan van de high heels en zwoer dat ze haar elegante schoenen nooit aan de kant zou zetten, maar tijdens haar vakantie in het mondaine badoord The Hamptons werd de fashionista gespot in lage sandaaltjes en een maxi-dress. Wat is er aan de hand?

Wintour volgt met haar platte schoenen het mode-advies van haar moderedacteur Andre Leon Talley op, die in Vogue van vorige maand de hoge hakken officieel passé verklaarde. Hij maakte een vergelijking met ‘hoge martelkamers’ en raadde vrouwen in het algemeen aan om het voorbeeld van Michelle Obama en Carla Bruni te volgen.

Daarnaast deed Talley ook een oproep aan de schoenontwerpers om een nieuw silhouet te ontwerpen zonder naaldhak. En dat terwijl de herfst- en wintercollecties van vemaarde schoenontwerpers à la Jimmy Choo, Christian Louboutin en Manolo Blahnik nog barsten van de superhoge stilleto’s. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Partner Content