Grijze haren verf je met… aardappelschillen!

Door De Redactie

Toegegeven, we lezen soms de gekste dingen. Maar sommige trucjes trekken echt onze aandacht. Zo zou je grijze haren kunnen ‘verven’ met aardappelschillen. Het proberen waard?

De truc met de aardappel

Het trucje werd al op veel blogs uitgetest: je haren verven met aardappelschillen. Maar waarom? Wel, aardappelschillen bevatten een enzym (‘catecholase’) dat gebruikt wordt in cosmetische producten voor het egaliseren van de huid. Maar in je lokken kan het net wel wat kleur geven. De schillen zijn bovendien niet schadelijk voor je haar, dus waarom zou je het niet eens proberen?

De werkwijze

Hoe krijg je die verkleurende eigenschappen uit de aardappelschillen? Kook een paar aardappelen, ongeveer 20 minuten. Verwijder de schil en pureer deze in een blender. Breng het gepureerde mengsel aan na het wassen van je haar, en laat het ruim een kwartier intrekken. Spoel het uit en behandel met wat crèmespoeling om de aardappellucht er uit te krijgen. Je haar zou nu terug een tintje donkerder moeten zijn. Niet helemaal je ding? Geen zorgen! De aardappelkleur houdt slechts 1 wasbeurt.

Bron: Margriet.nl – Beeld: Getty Images

Meer tips nodig om zelf je haar te kleuren? Bekijk deze video!

Partner Content