Grooming voor Jan en alleman

Door De Redactie
Zie jij je man graag met een bos borsthaar? Of heb je hem liever helemaal gladgeschoren? Over 'grooming' bestaan heel wat misverstanden, we zetten er 7 op een rijtje.

Als ik mijn haar afscheer, komt het later dikker terug

Mythe! Scheren verandert niets aan de structuur van je haar. Wanneer een nieuw haar groeit, is de tip puntig. Wordt het haar geknipt, dan krijg je een stompe, bredere punt. Daardoor krijg je alleen maar de indruk dat je haar er dikker uitziet.

Je lichaam of baard scheren: het is allemaal hetzelfde

Mythe! De elasticiteit, beweeglijkheid en bereikbaarheid van je haar op je lichaam of op je hoofd verschillen. Het lichaam heeft nogal wat moeilijk bereikbare plekjes en bevat veel meer verschillende soorten haar dan het gezicht. Bovendien is de huid van je gezicht of je lichaam ook anders. Die van je lichaam is droger dan die van je gezicht. Daarom is het belangrijk om een aangepast apparaat te gebruiken.

Echte mannen doen niet aan grooming.

Mythe! Vandaag besteden mannen van elke leeftijd, ras, geaardheid, beroep of nationaliteit meer zorg aan hun lichaam. Een gezichtscrème smeren, de borst waxen, een bodyscrub gebruiken, … Bij de Grieken gold een jong, atletisch, haarloos lichaam als het ideaalbeeld. Zo nieuw is de trend dus niet.

Trimmen en scheren vraagt te veel tijd.

Mythe! Met het juiste materiaal kan het snel en eenvoudig. Sommige apparaten kunnen trimmen én scheren. Een slimme en tijdbesparende uitvinding voor zones met langer haar. En natuurlijk, hoe meer je groomt, hoe minder haar er te temmen valt!

Als ik vaak genoeg wax, zal de haargroei wel stoppen.

Mythe! Bij het waxen breekt het haar onder de huid maar nét boven het haarzakje af. Daardoor zal het haar dus gewoon blijven groeien.

Er is geen verschil tussen het scheerapparaat van een man en dat van een vrouw

Mythe! Elk scheerapparaat is ontworpen voor de behoefte van de zones waarvoor het dient. Bij mannen ligt de focus vooral op het gezicht, bij vrouwen op de benen, de oksels en de bikinilijn. De contouren, huidcondities en de dikte van het haar verschillen in al deze zones. Daardoor worden er verschillende scheermesjes gebruikt, verschilt de grootte van de handgreep en de samenstelling van de comfortstrip.

Mannenproducten zijn vrouwenproducten met een andere verpakking.

Mythe! Mannen en vrouwen hebben verschillende behoeften op gebied van huidverzorging. De mannenhuid is dikker en produceert meer talg. De vrouwenhuid is dunner, droger en heeft een fijnere textuur. Mannenproducten zijn over het algemaan ook minder voedend en minder vet dan die van vrouwen, en ruiken anders.

Zij doen het. Jij ook?

  • 39% van de Europese mannen gebruikt een dagcrème.
  • 36% gebruikt regelmatig een haarproduct.
  • 15% van de Duitse mannen tussen 15 en 90 jaar scheert, waxt of trimt het lichaamshaar. 
  • Bij de 24 tot 34-jarigen is dat zelfs 40%.

Partner Content