Kies het juiste moment voor je schoonheidsritueel

Door De Redactie

Wanneer is epileren het minst pijnlijk? En vijl je je nagels nu beter vóór of na het bad? Mooi zijn heeft alles met perfecte timing te maken...

Douchen

Spring je liever 's avonds onder de douche omdat het altijd ochtendspits is in de badkamer? Zonde, want je mist zo een goede wake-up call. Douchen met een opwekkende douchegel geeft je evenveel energie als een eerste kopje koffie. Extraatje: het stromende water op de huid stimuleert de zenuwuiteinden, een boost voor de bloeddoorstroming.

Gezicht reinigen

Te moe na een lange werkdag of een avondje stappen, of gewoon geen zin? Vooral 's avonds schiet het reinigen er als eens bij in? Toch is het belangrijk dat je voor het slapengaan overtollige talf, vuil en make-upresten verwijdert. Pas daarna is je huid klaar voor nachtelijk herstel. Ook 's ochtends is reinigen geen overbodige luxe. 's nachts draait het herstelproces van de huid op volle toeren en ontdoet de huid zich van dode huidcellen, zodat goed reinigen 's ochtens minstens even belangrijk is.

Wenkbrauwen bijwerken

Net na bad of douche want dan staan de poriën open en zijn huid en haartjes zacht en week, waardoor ze makkelijker geëpileerd kunnen worden. Als je 's avonds epileert kan de roodheid wegtrekken tegen de volgende ochtend.

Nachtcrème

Tussen 21 en 22 u gaan de huidcellen in herstelstand voor de nacht. Je nachtcrème moet je dus zeker voor dit tijdstip aanbrengen. De celdeling werkt intensiever, waardoor er in hoog tempo nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Een nachtcrème met goed uitgekiende bestanddelen kan dit herstelproces extra stimuleren. Bonus: de temperatuur van de huid verhoogt 's nachts met een graadje of twee, waardoor de poriën uitzetten en de producten die je voor het slapen aanbrengt dus nog dieper in de huid kunnen dringen.

Masker

Eén keer per week, in bad. De hete damp doet de poriën uitzetten en zo neemt de huid de werkzame stoffen uit het masker beter op. Een vette huid heeft baat bij twee maskertjes per week.

Naar de kapper

Om de zes weken naar de kapper is geen overbodige luxe. Vermijd als het even kan een zaterdag (wegens te druk) en lunchpauzes (wegens te kort). Het duurt ongeveer een week voor je nieuwe snit helemaal natuurlijk zit. Dus liever geen nieuwe coupe de dag voor een belangrijk feest.

Foundation

Laat eerst de dagcrème goed intrekken (10 minuten), zodat je de perfecte basis krijgt voor je fond de teint. Laat ook je foundation een tiental minuten intrekken voor je die fixeert met los poeder.

Zelfbruiner

Zelfbruiner breng je best een dag of 2 voor een belangrijke afspraak aan. Zo kan de kleur al een beetje vervagen en krijgt je huid een subtiele en natuurlijke gloed. Er bestaan ook heel wat bodylotions met een lichte zelfbruinende werking. Die zorgen meteen voor een subtiel kleurtje.

Nagels vijlen

Nagels vijl je als ze heel hard zijn. Net na bad of douche, of vlak na het afwassen, is dus geen goed idee. Teennagels vragen dan weer de omgekeerde aanpak. Die zijn veel dikker en minder kwetsbaar en zijn na bad of douche net het best te behandelen omdat ze dan nog wat zacht zijn. Ook eelt verwijder je makkelijker na een bad.

In Libelle 52 (27 december) kom je meer te weten over de perfecte timing van volgende onderwerpen:

 • Zonnen
 • Zonnecrème aanbrengen
 • Hydrateren
 • Gezichtspeeling
 • Mee-eters verwijderen
 • Lichaamsscrub
 • Massage
 • Parfumeren
 • Pijnloos epileren
 • Op de weegschaal
 • Gezichtsbehandeling
 • Je haar kleuren
 • De eerste antirimpel-crème
 • Parfum uitkiezen

Partner Content