Lenteschoonmaak voor de huid

Door De Redactie

Met de komst van de lente halen wij onze dweilen en stofdoeken boven voor een grondige lenteschoonmaak in huis. Maar niet alleen je woning heeft een opknapbeurt nodig. Ook je huid snakt naar een boost na een afmattende winter.. Hoog tijd om je velletje aan een grondige lentekuur te onderwerpen.

De zon schijnt en we komen weer tot leven. De ramen gaan open, de dekens worden gelucht, de vloeren gedweild… het is lenteschoonmaak in de huizen, maar denk je ook aan je huid? Die  verdient ook een onderhoudsbeurt na een winter lang tegen de barre kou en kunstmatige verwarming te hebben gestreden.

Zie hier ons stappenplan voor een stralende huid:

Oogmake-up verwijderen

Om je huid te laten ademen is het belangrijk alle make-up te verwijderen. Gebruik hiervoor een wattenschijfje met olie of lotion. Maak cirkelende bewegingen over het oog, zonder daarbij al te hard te drukken of te schuren. Vergeet ook niet van beneden naar boven over je wimpers te gaan om echt álle mascara te verwijderen.

Reinigen

Gebruik een milde facewash of een wattenschijfje met reinigingsmelk of lotion om restjes foundation, talg en ander vuil te verwijderen. Gebruik hiervoor geen olie. Olie is prima voor je ogen, maar bij gebruik op de rest van je gezicht kan het je poriën verstoppen.

Scrubben

Gebruik altijd een scrub speciaal voor het gezicht. Bodyscrubs bevatten te grove korrels voor je tere gezichtshuid. Masseer de scrub met cirkelende bewegingen over je natgemaakte gezicht. Als je een droge huid, of juist acné hebt, kun je beter een peeling gebruiken, die heeft nóg fijnere korreltjes.

Intensief verzorgen

Breng een verzorgend masker aan. Dit kun je zelf maken met bijvoorbeeld avocado, yoghurt, honing en banaan, of in de winkel kopen. Kijk voor de lekkerste maskers in de fotogalerij.

Hydrateren

Breng een hydraterende crème of een serum aan, afgesteld op je huidtype. Let er bij een dagcrème vooral op dat deze een SPF bevat van minstens factor 8, want de zon (zelfs in de winter) is de nummer één oorzaak van huidveroudering.

bron: Styletoday

Partner Content