Metal Detox, de innovatieve technologie die metaaldeeltjes neutraliseert en je haar ontgift

Advertorial

Een levendige kleur met 87 % minder kans op haarbreuk: Metal Detox, de nieuwe haarverzorgingslijn van L’Oréal Professionnel is een echte gamechanger!

Teleurgesteld door het resultaat van je haarkleuring of balayage? Brozer haar na een ontkleuring? Zoek niet verder naar de oorzaak: niet de chemische behandeling is de boosdoener, maar het overtollige metaal in je haarvezels. In de laboratoria van L’Oréal werd namelijk ontdekt dat metaal, in het bijzonder koper, tijdens het kleuren reageert met het oxidatiemiddel. Die chemische reactie zorgt voor haarbreuk en een minder betrouwbaar kleurresultaat.

Druppel per druppel

Volgens het onderzoek van L’Oréal veroorzaakt het metaal binnen in het haar het probleem, en niet het metaal op het haar. Die metaaldeeltjes komen uit het water waarmee we ons haar wassen. De concentratie varieert naargelang van de porositeit van het haar en de kwaliteit van het water dat we gebruiken. Uit een internationaal onderzoek (1) is bijvoorbeeld gebleken dat 58 % van de Franse bevolking en 63 % van de Duitsers de ppm-drempelwaarde van 30 overschreed. Ongeacht die cijfers lijkt er te veel metaal in ons haar te zitten. Hoewel dat geen gevaar voor de gezondheid vormt, heeft het wel een negatieve invloed op kleuringen, balayages en ontkleuringen.

Glicoamine, de stermolecule van Metal Detox

Na zeven jaar onderzoek in samenwerking met de Griekse Universiteit van Ioannina hebben de onderzoekers van L’Oréal Glicoamine ontdekt, een molecule die het haar kan binnendringen om het metaal in de haarvezel op te vangen en neutraliseren. De vezelkwaliteit en de kleur worden behouden, en het oxidatiemiddel kan zijn werk ten volle doen. Dankzij de nieuwe technologie in de Metal Detox-verzorgingslijn is het kleurresultaat 100 % betrouwbaar. De technologie heeft geen invloed op de verheldering en zorgt voor een geoptimaliseerde kleur. De kers op de taart: ze vermindert de kans op haarbreuk met 87 %. Na 102 instrumentele proeven in het laboratorium en meer dan 1000 vivo-proeven in kapperszaken was het uiteindelijke protocol een feit. Metal Detox is compatibel met elk kleurings- en ontkleuringsmerk, en heeft 9 patenten.

Het protocol garandeert een zuiver resultaat bij balayage. Het is alsof de gele, verhelderende basis uit het haar is gehaald. Dit is echt het ‘babyblond’ waar alle vrouwen van dromen.” – Charlotte Catherin, experte in balayage ‘à la française’ & coloriste

Het Metal Detox-protocol thuis en in de kapperszaak

Na een technische behandeling zijn de haarvezels poreuzer en absorberen ze meer metaal. Daarom is het belangrijk om ze vrij te houden van metaal en ze te beschermen tegen nieuwe deeltjes. Voor een kleur die langer mooi blijft en intenser glanzend haar adviseert L’Oréal Professionnel een Metal Detox-behandeling thuis en in de kapperszaak (tussen twee en drie weken na de behandeling in de kapperszaak).

Het Metal Detox-protocol in drie stappen neutraliseert metalen en ontgift het haar voor en na de kleuring:

> 1 Professionele neutraliserende voorbehandeling

Deze spray wordt op droog haar gespoten voordat de kleuring wordt aangebracht en neutraliseert metalen (alleen in de kapperszaak).

> 2 Professionele ontgiftende shampoo

Deze crèmespoeling zonder sulfaten verwijdert overtollige metaaldeeltjes en draagt zorg voor gekleurd, gehighlight of ontkleurd haar (in de kapperszaak en thuis).

> 3 Professionele antidepositverzorging en -masker

Deze beschermende antidepositbehandeling vermindert de porositeit van het haar en voorkomt dat nieuwe metaaldeeltjes zich vasthechten. Je kunt de verzorging en het masker apart of samen gebruiken, afhankelijk van de dikte en de gevoeligheid van het haar (in de kapperszaak en thuis).

Mijn klant had altijd het gevoel dat er restjes overbleven en dat ze superbreekbaar haar had. Na een behandeling met Metal Detox voelde ze haar haar weer opleven.” – Anna Cecchi Smith, coloriste

Metal Detox, Serie Expert, L’Oréal Professionnel. Spray en Verzorging alleen in kapperszaken € 28(*) voor Shampoo van 300 ml en € 28(*) voor Masker van 250 ml. Verkrijgbaar bij kapperszaken die samenwerken met L’Oréal Professionnel.

 Meer info op https://www.lorealprofessionnel.be/be-nl

(*) Aanbevolen prijs door L’Oréal Professionnel.

 (1) Bron: analyse op basis van wereldwijd verzamelde lokken. Vivo-analytische resultaten.