© Simple comme Bonjour

Moois in de kijker: Belgisch sieradenmerk lanceert een handgemaakte rouwjuwelencollectie

Door Jolien Thieleman

moois in de kijkerBeauty- en lifestyleredactrice Jolien heeft een zwak voor alles wat met schoonheid te maken heeft. In deze rubriek zet ze telkens iets moois uit mode- en beautyland in de kijker: volledig Belgisch en met een relevant, bijzonder of hartverwarmend verhaal erachter.

Deze week: het Mechelse merk Simple Comme Bonjour brengt een handgemaakte collectie rouwjuwelen uit.

Meer dan een juweel

Redactrice Jolien: “Juwelen zijn voor mij veel meer dan accessoires alleen. Het zijn heel persoonlijke, intieme en betekenisvolle items. Je draagt ze bovendien ook altijd heel dicht bij jou. De oorbelletjes die ik kreeg van mijn ouders en de prachtige ring die mijn vriend om mijn vinger schoof, geven me elke dag opnieuw een warm en vertrouwd gevoel.

Er is dan ook niets mooiers dan juwelen als symbool voor liefde en geluk, maar ook voor steun, troost en hoop. Het Mechelse sieradenlabel Simple comme Bonjour plaatst alle fases van het leven in de kijker, ook het afscheid nemen.

Près de toi

Inneke en Maarten van Simple comme Bonjour.

Met ‘Près de toi‘ brengen Inneke Goyvaerts en Maarten Tordoir, de bezielers achter Simple comme Bonjour, een collectie van handgemaakte rouwjuwelen uit. De sieraden zijn fijn en elegant, en kunnen worden gepersonaliseerd om je geliefde een leven lang dicht bij je te dragen.

De lijn werd gestart na het verlies van Innekes grootvader. Ze verwerkte zijn vingerafdruk in een juweel, en veel mensen vonden dit zo waardevol dat ze niet veel later startte met de creatie van rouwjuwelen voor klanten. Ze ziet het als een eer om deel te mogen uitmaken van iemands verhaal: ‘Mensen laten hun geliefden letterlijk achter in mijn atelier, vertrouwen hen me toe. De persoonlijke verhalen die ik te horen krijg, zijn vaak hartverscheurend. Het moment dat ik iemand mag begroeten zie je het verdriet in hun ogen. Het breekt’, legt Inneke uit.

‘De aanleiding van een rouwjuweel is altijd verdriet, onmacht en gemis, maar tijdens het gesprek kom ik te weten hoe bijzonder iemand was. Het verdriet wordt besproken en het is mooi hoe mensen oplichten door over hun geliefde te praten. Met onze juwelen hopen we steun en troost te kunnen bieden in donkere tijden.’

Subtiel, maar van de grootste waarde

De juwelen kunnen volledig worden gepersonaliseerd: een gravure in eigen handschrift, vingerafdrukken, asverwerking en een keuze tussen types goud, texturen en verschillende stenen. Je kunt daarbij kiezen uit een voorgesteld ontwerp of een volledig eigen ontwerp in het atelier laten maken, vakkundig begeleid door Innekes expertise als goudsmid. Het merk streeft ernaar om een eerlijk en kwaliteitsvol product te creëren: van het concept tot de aflevering van het product worden bewuste keuzes gemaakt voor mens en natuur.

Een greep uit de collectie

Je kunt in het atelier in Mechelen op afspraak terecht om een ontwerp uit de collectie te kiezen. Het type steen, de kleur van het goud en de texturen kunnen tijdens een bezoek nog worden aangepast. Prijzen starten vanaf € 368. Kijk je mee naar een aantal stuks uit de collectie?”

1

Gouden ring met vingerafdruk

rouwjuwelen

Simple comme Bonjour, vanaf € 967.

2

Gouden oorbellen

rouwjuwelen

Simple comme Bonjour, vanaf € 886.

3

Gouden halsketting

rouwjuwelen

Simple comme Bonjour, vanaf € 1254.

Meer moois in de kijker:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content