Door De Redactie

Olie is een mooimaker eerste klas. Zowel je haar als je lichaam worden gevoed, krijgen vitamines en gaan er van stralen.

Haar

Olie is al wat de klok slaat tegenwoordig. Zowat elk beautymerk bracht ondertussen een olie op de markt maar dit jaar zien we dat deze zich goed hebben vermenigvuldigd! Onder de haaroliën heb je nu vaak hele reeksen gekleurde flesjes, voor elk haartype een ander flesje: voor gekleurd haar, fijn haar, dik en stug, … voor ieder wat wils. Olie in je haar beschermt je haar tegen uitdroging maar ook tegen hitte, koude en ze gaat friseren tegen. Ze maakt het haar niet vet in tegenstellig tot wat veel mensen denken. Bovendien wordt het haar gevoed waardoor het gaat glanzen van plezier, of van olie… wie zal het zeggen?

  • ‘Elixir Ultime’, ‘originale’, ‘Cheveux Fins’ en ‘Cheveux Colorés’, van Kerastase (bij de L’Oréal kapper, € 35,80)
  • Olie die het föhnen vergemakkelijkt en een diamantglans geeft, er bestaat ook een versie voor ‘half dik’ en voor ‘dik en beschadigd haar’. ‘Diamand Oil Glow Dry’ van Redken (Bij de Redken kapper, € 41,-,)
  • Oliën van Bonacure die haar en/of hoofdhuid behandelen, in een versie voor ‘dik’, ‘Normaal/fijn haar’, ‘voor meer glans en zachtheid’,  ‘kambaarheid’ of om de ‘hoofdhuid te verzachten en de hydraten’. Van Schwarzkopf (schwarzkopf kapper, € 19,95). Of een spray ‘Miracle Oil mist’ (schwarzkopf kapper, € 21,95)
  

Gezicht en lichaam

Ook ons gezicht en lichaam mogen we natuurlijk niet vergeten in te vetten. Olie lijkt het meest op ons eigen huidtalg, daarom is ze ideaal om onze huid in de winter te voeden en ze een extra beschermend jasje te geven. Bovendien bevat ze vaak een hoge concentratie essentiële vetzuren, natuurlijke vitaminen en anti-oxidanten.
  • We merken erg geavanceerde gezichtsoliën op zoals de ‘FUTURE SOLUTION LX Replenishing’ Treatment Oil’ van Shiseido, een mengeling van 5 superieure natuurlijke oliën (parfumerie, € 135,-,) en Clinique  ‘Smart Treatment Oil’ een olie die anti-oxidanten bevat en de veroudering tegen gaat, in uitvoering voor de ‘gewone’ en eentje voor de ‘vette huid’ (parfumerie, € 40,35).
  • Olie voor het lichaam met jojoba en chiazaad ‘Deep Comfort Body Oil’ van Clinique (parfumerie, € 40,35).
  • 6 kostbare biologische oliën in een lichte textuur voor lichaam, haar, hoofdhuid, nagels, handen en voeten, …van Cîme (www.cime-skincare.com en in de betere natuurwinkel en geselecteerde apotheken, € 22,90).
  • Ook Ahava volgt de trend van de lichaamps-oliën met een rijke ‘Precious Desert Oil’ en een droge olie ‘Dry Oil Body Mist, Cactus & Pink Pepper’ (schoonheidssalon, € 29).
  • Een heerlijke badolie ‘Beauty Oil Bath’ van Nivea (supermarkt en drogist, 8,79)

 

Partner Content