Onthaar als een pro, met deze 10 wax- en scheergeboden

Door De Redactie

Met deze 10 expert-weetjes stap jij glad de zomer in.

De 5 scheergeboden

 1. Zorg voor een scherp mesje en vervang het maandelijks of om de 10 beurten.
 2. Meerdere mesjes en een soepele kop vergemakkelijken het scheren en geven een beter resultaat.
 3. Scheer altijd nat, liefst in de douche of het bad aan het einde van je wasbeurt, omdat de huid en de haartjes dan soepeler zijn. En gebruik steeds scheerschuim of douche-olie /gel zodat het mesje makkelijk over je huid glijdt.
 4. Indien je snel last hebt van ingroeiende haartjes, scrub je je huid voordien en scheer je eventueel met de haarrichting mee.
 5. Voor het gladste resultaat scheer je tegen de richting van de haartjes in en wissel je lange en korte bewegingen af.

De 5 waxgeboden

 1. Reinig je huid met zeep en water of gebruik een ontvettende tonic om de huid vetvrij te maken. Zorg dat er zeker geen bodylotion of doucheolie achterblijft.
 2. Kies de juiste was: koude-wasstrips zijn het eenvoudigst om mee te werken. Je koopt ze kant- en-klaar en neemt ze makkelijk mee. Ook warme was kun je thuis gebruiken. Daarvoor heb je een toestel nodig dat werkt met warme-wascassettes of wasparels (die smelten).
 3. Breng enkele stroken aan op je benen, in de richting van de haargroei. Sla, zoals bij een zebrapad, telkens een stuk huid over ter breedte van een strip, voor de volgende ronde.
 4. Dan trek je de was met behulp van papieren strips los, van onder naar boven. Hou je huid goed vast met één hand en trek evenwijdig met je been mee.
 5. Restjes was haal je weg met wat olie.

  Young woman shaving her legs on the side of the bathtub; Shutterstock ID 120056653

Deel jouw zachtste familiemoment en maak kans op een ultra doux verwenpakket voor het hele gezin!

 

 

 

Partner Content