Platte buik graag!

Door De Redactie

Met de zomer in aantocht droomt iedereen van een platte buik. Diëten, sporten, liters water drinken, we hebben het àllemaal al geprobeerd maar het verhoopte effect blijft meestal uit. Libelle testte drie methodes uit die wél effectief zouden zijn.

Cavitatie: het effect van geluidsgolven

Wat is het? Cavitatie is een nieuwe techniek die gebruik maakt van geluidsgolven. Door de trilling breekt de  vetcelwand open en komt de celinhoud vrij, die dan door het lichaam wordt afgebroken. Deze methode wordt gebruikt voor kleinere probleemzones, zoals vet rond de buik of de heupen.

Voor wie? Iedereen die lokaal een paar centimeter kwijt wil.

Hoe werkt het? Eerst wordt een gel aangebracht, dan wordt de huid lichtjes samengeknepen en tegen de kop van het apparaat aan gedrukt. Dit is pijnloos, wel kun je een prikkeling of een warm gevoel ervaren.

Hoelang duurt het? Eén behandeling duurt 20 minuten. Ideaal zijn 2 sessies per week en in totaal 8 beurten. Na 1 behandeling zou je al een klein verschil moeten kunnen zien.

Waar? Wij deden de behandeling bij Antwerp Body Care in Antwerpen, tel. 03-213 12 08,  ww.antwerpbodycare.be. Meer info vind je op www.cavitatie.be

Hoeveel kost het? Prijzen variëren per centrum. Bij Antwerp Body Care kost 1 behandeling € 80. In combinatie  met metaboolversteviging, om je metabolisme te versnellen, is het € 125 per beurt. Er is een pakketprijs van 8 beurten + 4 gratis.

Work-out op temperatuur met Bodystyling

Wat is het? Bodystyling is een afslankmethode die een gezond eetpatroon combineert met figuurcorrigerende oefeningen in een verwarmde TFM-cabine. TFM staat voor Thermo Fysische Methode en de warmte zorgt ervoor dat je vooraf niet hoeft op te warmen en na het oefenen niet hoeft te stretchen. Ook stimuleert deze manier van werken de  doorbloeding van huid- en spierweefsel, waardoor verbrande vetten en afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten.

Voor wie? Vrouwen die houden van een beetje beweging in een ontspannen sfeer.

Hoe werkt het? Op basis van leeftijd, conditie en voorkeur wordt er een oefenprogramma opgesteld. Tegelijk krijg je een dieetvoorstel. De oefeningen doe je liggend zodat je gewrichten en je rug niet te veel worden belast. Nadien neem je plaats in een ozoncabine. Ozon stimuleert de afvoer van afvalstoffen, gaat cellulite tegen en maakt je huid strakker.

Hoelang duurt het? Het aantal behandelingen dat je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal kilo’s dat je kwijt wilt. In een eerste geprek wordt dat samen met de begeleider besproken. De oefensessie zelf en de ozonbehandeling samen, duren ongeveer een uurtje.

Waar? Libelle ging naar Bodystyling in Wilrijk (Antwerpen), Heistraat 20, tel. 03-828 18 41. Op deze site vind je bodystylingadressen in heel België: www.bodystyling.be

Infraroodmassage met VelaShape

Wat is het? VelaShape is een afslanktoestel dat op verschillende fronten werkt:

  1. Infrarood licht maakt de huid elastischer en verwarmt het vetweefsel, zonder de huid te beschadigen.
  2. Een vacuümpomp trekt het weefsel op, waardoor het bindweefsel wordt verstevigd.
  3. Een mechanische massage verbetert de lymfedrainage, dus de afvoer van vocht.
  4. Radiofrequentie verhoogt de zuurstofopname en activeert de stofwisseling en de afbraak van vetten.

Hiermee worden drie problemen tegelijk aangepakt: cellulite, lokale vetophopingen en huidverslapping.

Voor wie? Iedereen die lokaal wil afvallen, cellulite wil bestrijden en de huid wil verstevigen, zonder te sporten.

Hoe werkt het? Het VelaShape toestel wordt heen en weer bewogen over je lichaam, terwijl de rollen je huid masseren. Tegelijk wordt de huid vacuüm getrokken. Je voelt de warmte van het infrarood licht, maar de behandeling is verder pijnloos.

Hoelang duurt het? Een behandeling van de buik duurt 20 minuten, een drainage 40 minuten. Na de eerste behandeling voel je al dat je huid strakker is. Na 6 weken had
Kristel een kledingmaat minder en waren de vetophopingen op haar buik minder. Een verbetering van cellulite is zichtbaar na de 6de behandeling. Je kunt tot twee behandelingen per week doen.

Waar doe je het? Libelle deed de VelaShape bij Antwerp Body Care in Antwerpen, tel.
03-213 12 08, www.antwerpbodycare.be. Surf naar www.velashape.be voor nog meer adressen in heel België.

Hoeveel kost het? Bij Antwerp Body Care betaal je € 80 per behandeling. In combinatie met de drainage is het € 125 per beurt. Voor beide geldt een pakketprijs van 8 beurten + 4 gratis.

Bron: Libelle 15

Partner Content