Op de rem tegen huidveroudering: 6 ultieme tips

Libelle & Yves Rocher

Wist jij dat rond de leeftijd van 25 jaar de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden? Da’s even slikken, toch? Maar niet getreurd: je kunt het hele verouderingsproces een stap voor zijn, en dat doe je zo:

Er is geen ontkomen aan, iedereen wordt een dagje ouder. Al is volgens dermatologen maar 20% van de huidveroudering te wijten aan leeftijd en genetische factoren. De overige 80% is het gevolg van externe factoren zoals vervuiling, een ongezonde levensstijl en UV-stralen.

Hoog tijd dus om je huidverzorging eens onder de loep te nemen:

6 verzorgingstips voor een rijpere huid

1. Reinigen, reinigen, reinigen

Het is misschien wel de belangrijkste stap van allemaal: je huid grondig reinigen, met producten die geschikt zijn voor je huidtype, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds.

Waarom? In de avond verwijder je het vuil van buitenaf, terwijl je in de ochtend het vuil verwijdert dat de huid tijdens haar nachtelijke herstelperiode zelf naar de oppervlakte bracht.

2. Je huid voeden en/of hydrateren

Een slecht verzorgde huid wordt sneller oud. Alle huidtypes, of ze nu vet of droog zijn, voed je het best elke dag met een vochtinbrengende crème.

3. Roken schaadt niet alleen je gezondheid

Maar ook je huid! Het versnelt de veroudering sterk, en maakt je huid dof!

4. Gezond eten

Een gezond voedingspatroon moet zo gevarieerd mogelijk zijn, met veel fruit en groenten. Te veel vet en koolhydraten stimuleren huidveroudering.

Zet deze groenten en fruit wat vaker op het menu:

  • Tomaten zijn rijk aan zowel het antioxidant lycopeen als vitamine C, die goed werken tegen UV-straling. Ook zijn ze rijk aan water en bevatten ze geen suiker, wat nog eens voor een extra dosis hydratatie zorgt voor je huid.
  • Aardbeien, een heerlijke grabbel maar ook super voor je huid! Ze bevatten vitamine C en helpen rimpels te verminderen.
  • Alle bladgroentes met een groene kleur hebben vitamine A in zich. Waar dit goed voor is? Vitamine A helpt de huid soepel te houden, en werkt goed tegen uitdroging!
  • Zwarte bessen en bramen bevatten flink wat antioxidanten, wat zorgt voor vermindering van schade aan de bloedvaten en voor een betere huidkwaliteit.

5. Voldoende slaap

Tijdens je slaap herstelt je huid zich van een lange dag. Voor een stralende huid heb je  dus voldoende rust nodig!

6. Bescherm tegen vuiltjes en de zon

Vervuiling, UV-stralen, stress, vermoeidheid… er zijn tal van factoren die het proces van huidveroudering versnellen.

  • Zo breken UV-stralen de elastine in je huid af die verantwoordelijk is voor soepelheid en veerkrachtigheid. Naarmate je ouder wordt, vertraagt de aanmaak van elastine, en krijg je sneller rimpels. Kies daarom voor een dagcrème met een SPF (Sun Protection Factor). 15 of 20 is voldoende op een normale dag.
  • Stress is slecht voor je huid. Probeer stress te vermijden. Zorg ervoor dat je ook geen ‘stressrimpels’ veroorzaakt, door vaak te fronsen of met je ogen te knijpen.
  • De maatschappij waarin we leven geeft lood en zwaveloxiden af, onze wagens stoten stikstof uit, in sigarettenrook zit koolstofmonoxide… Al deze stoffen zetten zich vast op je opperhuid en laten een grijze filter achter. Deze brengt een waterval aan chemische reacties met zich mee die de natuurlijke, biologische mechanismen van huidbescherming en -herstelling verstoren. Op termijn verstikken de cellen waardoor je huid meer tekenen van veroudering vertoont, zoals rimpels en verslapping.

Je huid goed beschermen, is dus een must!

Hoe je dat doet? Door een beschermlaagje aan te brengen!

Onze favoriete huidbeschermer is de nieuwe Elixir Jeunesse-lijn van Yves Rocher, expert in Plantaardige Cosmetica®. Ze ontwikkelden deze verzorgingslijn als een beschermend schild dat de fijn stof deeltjes tegenhoudt, en je huid toch vrij laat ademen, zodat ze zichzelf kan herstellen. Dit is mogelijk doordat:

  • De werking van Elixir Jeunesse voortkomt uit de kracht van het ultrageconcentreerde Aphloia-extract. De Aphloia plant is afkomstig uit de hoogvlakten van Madagaskar, en is gekend om zijn uitzonderlijke herstellende eigenschappen. 
  • Het ultrageconcentreerde Aphloia-extract bestrijdt de schadelijke factoren op twee manieren. Eerst en vooral beschermt het extract de cellen in de huid tegen luchtvervuilende stoffen en verbetert het de levensvatbaarheid van de cellen. Daarnaast helpt het extract de collageenvezels in de huid te herstellen, wat huidveroudering tegengaat.

Micellaire reinigingsgel: € 11,90

Reviver oogroller: € 24,90

Restructuring care – dagcrème: € 35,90

Sleeping care – nachtcrème: € 35,90

 

Double action essence: € 35,90

Allemaal verkrijgbaar in de webshop en winkels van Yves Rocher.

Voor meer prijzen en informatie ga naar de website van Yves Rocher. Ontdek er ook de hele Elixir Jeunesse lijn!

Ook interessant: