SOS zomerhaar

Door De Redactie

Een vakantie met veel zon, zee en strand in het vooruitzicht? Klinkt goed, maar niet voor je haar. Met onze tips hou je je haar ook tijdens de zomer glanzend én gezond!

  1. Was je haar na het zonnen met lauwwarm water om zout, zand, chloor en zonnecrème weg te spoelen. Je kiest best voor een milde shampoo die speciaal bedoeld is voor na het zonnen.
  2. Gebruik niet alleen een shamoo, maar ook een conditioner of crèmespoeling. Een conditioner herstelt de vochtbalans van je haar. Kies bij voorkeur een shampoo en conditioner van hetzelfde merk; deze producten bevatten dezelfde werkstoffen en vullen elkaar perfect aan. 
  3. Een strandvakantie in het vooruitzicht? Vergeet dan zeker geen haarolie mee te nemen naar je bestemming. Zo'n olie beschermt je haren tegen zout en chloor, waardoor ze minder snel droog worden.
  4. Als je lang haar hebt, maak je best een vlecht voor je gaat zonnen. Zo worden je haren  minder blootgesteld aan schadelijke zonnestralen.
  5. Donker haar absorbeert meer schadelijke UV-stralen en wordt dus sneller beschadigd dan blond haar. Een zonnehoed of een leuk sjaaltje kunnen wonderen doen tijdens het zonnen.
  6. Tijdens de zomer is je haar extra kwetsbaar, waardoor het ook sneller afbreekt. Wees daarom voorzichtig bij nat haar. Wrijf niet, maar dep je haren na het wassen droog. Als je kamt, begin je best bij de haarpunten en kam daarna de haren voorzichtig door vanaf de wortels.
  7. Gebruik geen haardroger, want de warme lucht zal je haar nog meer beschadigen. Wil je je haar toch een beetje in model brushen? Laat het dan eerst aan de lucht drogen en föhn het daarna even met koude lucht.

Partner Content