Vlaamse week tegen pesten

Door De Redactie
Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met pesten en daarom deze Vlaamse Week tegen Pesten die zoals ieder jaar georganiseerd wordt in de week voorafgaand aan de krokusvakantie. Een week waarin kinderen, leerkrachten, scholen, jeugdbewegingen allemaal hun beste beentje vooreztten om pesten een halt toe te roepen. Ook Ketnet zet de schouders onder het project!

Karrewiet, het actuamagazine van Ketnet, zendt tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten een reportagereeks uit rond pesten en koppelt daar meteen ook een online poll aan. Op vrijdag 25 februari volgt het programma de uitreiking van de Pesten-dat-kan-niet!-prijs, waarin de winnende school bekendgemaakt wordt door ambassadeurs Véronique Leysen en Peter Pype. Beide wrappers besteden zelf de hele week aandacht aan het thema pesten.

Op zaterdagochtend 26 februari zitten Kristl Habilis van School Zonder Presten, twee kinderen met wrappers Véronique en Peter in de studio. Ze bekijken samen fragmenten uit Ketnet-programma’s op zoek naar pestgedrag. Wat is onschuldig plagen, wat is pesten?

[LINK_TEXT id=1]

[LINK_TEXT id=2]

 

Meer weten over de Vlaamse Week tegen Pesten? Surf naar www.kieskleurtegenpesten.be
Meer info op www.ketnet.be

Partner Content