Beautytrend: de vloeibare exfoliant

Beautytrend: de vloeibare exfoliant

Een goede gezichtsscrub is onmisbaar in je badkamerkastje. Je verwijdert er makkelijk dode huidcellen mee, waardoor je huid gaat stralen. De allernieuwste trend in beautyland draait volledig rond een vloeibare variant – en wij zijn alvast fan!

Een vloeibare exfoliant, wat is dat?

In een vloeibare exfoliant zitten ingrediënten die veel zuren bevatten. Ze reinigen je huid van binnenuit, verwijderen dode huidcellen en maken je poriën weer vrij, zonder de huidbarrière te beschadigen.

In tegenstelling tot gewone scrubs, bevatten vloeibare exfoliants geen schurende deeltjes. Dat zorgt ervoor dat ze milder zijn voor je huid, terwijl ze toch een krachtige werking hebben. Op korte tijd maken ze je huid glad, zacht en geven ze je een gezonde gloed. Extra mooi is dat ze de zichtbaarheid van rimpels verminderen, terwijl gewone scrubs dit minder snel zullen doen.

Gebruiken op de juiste manier

Omdat vloeibare exfoliants zo krachtig zijn, bouw je het gebruik ervan best langzaam op. Start met één keer per week. Als je merkt dat je huid goed reageert, kun je naar twee à drie keer per week gaan. Verwen je huid na het exfoliëren met een vochtinbrengende crème die een zonnebeschermingsfactor (SPF) bevat. Dat is een belangrijke dagelijkse stap in je beautyroutine, waar je best extra veel aandacht aan besteed na elke behandeling. Je huid is dan erg gevoelig en onderhevig voor de schadelijke invloeden van de zon.

Een exfoliant voor elk huidtype

Een vloeibare exfoliant bevat geen scrubdeeltjes en is dan ook geschikt voor zo goed als elk huidtype. Toch zijn er enkele dingen om rekening mee te houden als je naar de ingrediëntenlijst kijkt.

  • Mensen met een droge of gevoelige huid kiezen best voor een exfoliant met AHA’s (alphahydroxyzuur, waar onder andere glycolzuur onder valt). Die zijn milder voor de huid, zorgen minder snel voor irritatie en hydrateren je droge velletje intensief.
  • Heb je eerder een vette huid, eventueel met aanleg tot puistjes of acné? Of ben je gevoelig aan rosacea? Ga dan voor exfolianten met BHA’s (betahydroxyzuur, ook wel bekend als salicylzuur). Deze ingrediënten werken ontstekingsremmend en verlagen de pH-waarde van je huid, waardoor je minder snel gaat glimmen en puistjes sneller achterwege zullen blijven.

Uitgetest

Beautyredactrice Jolien test de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant van Paula’s Choice uit. Benieuwd wat ze ervan vindt? Je leest het in dit artikel!

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)