Welke hak past bij jouw figuur?

Door De Redactie

Dat hoge hakken je een vrouwelijk silhouet geven en je benen verlengen, wisten we al langer. Als je de juiste hak kiest tenminste. De juiste hak is er eentje die bij je figuur past. Wij zetten de verschillende soorten hakken eens op een rij.
 

De blokhak.

Een vierkante stevige hak is geschikt voor veel figuurtypes. Zo een vierkante hak is comfortabel maar zorgt nog wel voor een mooie houding. Schoenen met een blokhak zijn ideaal voor vrouwen met rondingen. Ook vrouwen met stevige kuiten en enkels komen met dit model weg.  

De sleehak.

Sleehakken zijn geschikt voor de meeste lichaamstypes. Heb je smalle kuiten? Dan kies je beter voor een smalle sleehak. Dit kun je aan de achterkant van de hiel goed zien. Vrouwen met bredere kuiten kiezen dan weer beter voor een brede sleehak. Op die manier is je silhouet in balans en geeft de schoen genoeg steun. Kies voor een schoen met een lage neus, zo toon je meer van je benen en lijken je benen langer.

De stiletto of naaldhak.

Vrouwen met een slanke lichaamsbouw of met slanke enkels en kuiten komen het best weg met naaldhakken. Naaldhakken verlengen je benen optimaal en geven je een mooie houding. Vrouwen met rondingen kiezen best voor een andere hak, naaldhakken kunnen je enkels en kuiten optisch breder laten lijken.

De kegelhak.

Een kegelhak is bovenaan breder en wordt smaller naar onder toe. Omdat deze hak de aandacht trekt naar je onderbenen is deze minder geschikt voor vrouwen met stevige enkels en kuiten.

De plateauhak

Ideaal voor kleine vrouwen. Met een plateauhak win je al snel enkele centimeters zonder de extra pijn die hoge hakken met zich meebrengen. Je silhouet is ultra-vrouwelijk en je benen lijken langer en slanker.

Partner Content