Zo kies je de juiste laarzen voor je figuur

Door De Redactie

Ook dit najaar zijn laarsjes weer erg trendy. Ben je nog op zoek naar het perfecte paar? Geen paniek: met onze tips vind je meteen de laars die bij je past! 

Ook dit najaar zijn laarsjes weer erg trendy. Ben je nog op zoek naar het perfecte paar? Geen paniek: met onze tips vind je meteen de laars die bij je past! 

  • Heb je iets dikkere kuiten? Kies dan voor laarzen met een hoge hak, want die werken verslankend. Zorg er wel voor dat de hak niet te smal is, want die zorgt net voor een tegenovergesteld effect. Let er ook op dat je schoenen niet te hard spannen, want zo zet je je kuiten extra in de verf. Ook laarzen met riempjes of bandjes laat je beter in de kast staan.  
  • Wie iets dikkere enkels heeft, kies het best voor lage laarsjes. Probeer er ook voor te zorgen dat je schoenen niet te smal zijn aan je enkels, want zo vallen je enkels juist meer op.
  • Mensen met dunne benen vinden het vaak moeilijk om de juiste laarzen te vinden. Zorg er in elk geval voor dat je laarzen niet te wijd zijn, maar wel mooi aansluiten. Kies zeker ook voor schoenen in een mooi kleurtje. Zo trek je de aandacht naar je laarzen en niet naar je benen.
  • Wie iets dikkere benen heeft, kiest het best voor lange laarzen met plateauzolen. Die brengen je silhouet mooi in evenwicht. Enkellaarsjes draag je beter niet, want daarmee zet je je benen extra in de verf.
  • Ook als je kortere benen hebt, kun je met de juiste laarzen een beetje valsspelen. Zo ga je best voor laarzen met een hoge hak of sleehak. Enkellaarsjes en laarzen met een spitse tip kunnen ook wonderen doen. Laarzen die niet stevig genoeg zijn en daardoor afzakken, kies je daarentegen beter niet.
  • Zijn je benen niet superkort, maar ben je gewoon niet zo groot? Dan komen schoenen met hoge hakken uiteraard van pas. Loop je liever plat? Ga dan voor laarsjes in dezelfde kleur als je outfit, want die werken verlengend.
  • Grote vrouwen kunnen zowel voor lange als korte laarsjes kiezen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je gerust ook hakken dragen. Zorg er dan alleen voor dat ze niet té hoog zijn.
  • Zet je je grote voeten liever niet in de kijker? Draag dan geen puntschoenen, maar kies voor laarzen met ronde tippen. Kleurrijke exemplaren trekken de aandacht naar je voeten. Je gaat dus beter voor een iets donkerder, onopvallend model.

Meer hippe laarsjes vind je in Libelle die op 2 oktober in de winkel ligt.

 

 

Elégantes bottes hautes - Miz Mooz - 180 €

Elégantes bottes hautes – Miz Mooz – 180 €

 

Botillons gris - Shoe Discount - 39,99 €

Botillons gris – Shoe Discount – 39,99 €

 

Bottes courtes noires - Sacha - 129,99 €

Bottes courtes noires – Sacha – 129,99 €

 

Bottes camel à boucle dorée - Sacha - 99,99 €

Bottes camel à boucle dorée – Sacha – 99,99 €

 

Bottes taupe- Shoe Discount - 49,99 €

Bottes taupe- Shoe Discount – 49,99 €

 

Bottes courtes plates - Avance - 129,99 €

Bottes courtes plates – Avance – 129,99 €

 

Bottes à talon large - Brantano - 149,95 €

Bottes à talon large – Brantano – 149,95 €

 

Bottes hautes - Shoe Discount - 49,99 €

Bottes hautes – Shoe Discount – 49,99 €

 

Botillons de couleur - Miz Mooz - 140 €

Botillons de couleur – Miz Mooz – 140 €

 

Bottillons à lacets - Avance - 99,99 €

Bottillons à lacets – Avance – 99,99 €

 

Partner Content