Zomerse haarverzorging

Door De Redactie

De zomerzon komt er aan, hoog tijd dus om ook je haar een goede verzorgingsbeurt te geven zodat het de zomer met glans doorstaat.

Volgens haarexperts is het erg belangrijk in de zomer extra aandacht te besteden aan je haar. Want voor broos en droog haar is de combinatie van zon, zee en strand al snel nefast.

De kapper brengt structuur
Wie de verzorging structureel wil aanpakken, maakt best een afspraak bij de kapper. Na een korte analyse van je haar en je hoofdhuid, kan de kapper een specifieke kuur bepalen die de structuur van je haar zal herstellen waardoor je haar er gezond en glanzend zal uitzien en klaar is om in de zon te duiken. Een kapperskuur kan op basis van oliën (voor de hoofdhuid), keratine (bouwstenen van het haar), of collageen.

Doe het zelf verzorging
Verzorg je je haar liever zelf thuis, dan ga je best aan de slag met een masker. Een wekelijks masker zal op termijn zijn vruchten afwerpen en je haar zal blaken van gezondheid.

Tijdens je vakantie
Tijdens je vakantie wil je liefst niet té veel tijd besteden aan je haar, maar vergeet niet dat je haar vooral tijdens je zonne- en zeevakantie speciale aandacht nodig heeft. Stel hiervoor een zomerse haarkit samen met je favoriete producten die je mee kan nemen op vakantie. Zo'n haarkit bestaat ideaal gezien uit een beschermend product, een shampoo en een balsem. Vooral de bescherming is belangrijk, en kan je bij je kapper kopen.

Na een duik in het zwembad of de zee spoel je je haren uit en breng je het beschermend product opnieuw aan.

Nazorg
Eenmaal thuis is het tijd voor de naverzorging met een herstellend masker.

Partner Content