Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© peoniesandposies.com

Chinees klokje: uitbundige bloemen uit de wintertuin

Forsythia of het Chinees klokje kleurt je wintertuin vrolijk geel. Het bloeit al vroeg in het voorjaar, maar ook in huis kun je er creatief mee aan de slag.

Knip nu al enkele takken, zet ze in een vaas en je zult zien: de helder goudgele bloemetjes ontluiken al snel in een warme kamer. Een zomerse toets in putje winter!

Chinees klokje planten

  • Forsythia kan het hele jaar aangeplant worden, behalve als het vriest. De beste tijd is toch wel in de herfst wanneer de heester in rust is. Dan is de grond nog warm en zullen de struiken sterker groeien.
  • De struik heeft geen speciale grondsoort nodig en staat het liefst op een zonnige plek.

Snoeibeurt

Om ervoor te zorgen dat je struik mooi en vol blijft, snoei je je Chinees klokje het beste na de bloei. Knip daarbij de uitgebloeide taak terug tot een nieuwe scheut.

Amandelgeur 

De gele bloemetjes geuren goed, maar wist je dat de witte variant, de room-rozige sneeuwforsythia nog lekkerder ruikt? Hij geurt naar zoete amandelen, mmm!

chinees klokje
© Getty Images

Meerwaarde in de tuin

Het Chinees klokje is een drachtplant. Drachtplanten zijn planten waarvan volwassen vlinders en bijen smullen en daardoor mee voor bestuiving zorgen. Omdat de plant al zo vroeg op het voorjaar bloeit, is het een belangrijke voedselbron in de voorts kale tuin.

Blikvanger in huis

Enkele takken en een leuke vaas, meer heb je niet nodig. Kijk maar!

Getty Images
Getty Images
Getty Images

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!