Een grote winterroos borduren: zo pak je het aan

Door Rani Merckx

 

Grote winterroos

Start met een goede voorbereiding

Ook bij borduren geldt: goed begonnen is half gewonnen. Bekijk eerst deze video waarin we uitleggen wat je nodig hebt om een vliegende start te nemen, zoals een borduurring en borduurgaren.

Heb je alle benodigdheden bij de hand? Op, naar de volgende stap: het borduurgarenVoor het maken van deze grote winterroos heb je nodig:

  • DMC 932: 1 klosje
  • DMC 930 (donker): 1 klosje
  • DMC 824 (lichter): 1 klosje
  • DMC 322 (lichtst): 1 klosje

TIP: je hebt van elke kleur slechts één klosje nodig.

We zijn er bijna …

Je hebt deze steken nodig:

  • De reliëfsteek: bekijk de stap-voor-stapvideo hier.
  • De bladsteek: bekijk de stap-voor-stapvideo hier.

En dan nu … borduren maar!

  1. Download het patroon hier, druk het af op ware grootte en teken het met verdwijnstift drie keer over: één keer met de zwarte lijntjes volledig op de borduurstof en op vilt, en één keer enkel de rode stukjes op vilt.
  2. Knip telkens één zwart en rood bloemblaadje van beide velletjes vilt uit en naai het onmiddellijk vast met enkele steken op je borduurstof. Onderaan ligt de borduurstof, daarboven het bloemblaadje (zwart), en daarboven het kleinere bloemblaadje (rood). Je creëert dus een ‘bergje’ met vilt.
  3. Gebruik vervolgens 6/6 draadjes en borduur boven de bergjes vilt telkens de platsteek: zo ontstaat een mooi reliëf. Werk blaadje per blaadje verder.
  4. Gebruik voor deze blaadjes 6/6 draadjes en borduur met de bladsteek. Werk van in de punt naar het bredere deel van het blaadje toe.

Een foutje gemaakt?

Heb je een foutje gemaakt? In deze video leggen we uit hoe je schoonheidsfoutjes weer rechtzet! Is jouw borduurwerkje klaar? Fantastisch! Werk hem netjes volledig af met behulp van deze video.

Meer winterse borduurwerkjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content