Getty Images

Haal de lente in huis met bloemen: 10 deco-ideetjes

Door Sara Dekens

Dat de lente in het land is, zien we aan de eerste bloemetjes die uitkomen: narcissen, krokusjes, hyacinten en tulpen natuurlijk. En geen betere manier om de lente in huis te halen dan met bloemen. Maar het hoeft niet altijd een gewoon boeketje in een simpele vaas te zijn. We zetten graag 10 leuke deco-ideetjes op een rijtje!

1. WELKOM: BLOEMEN AAN DE VOORDEUR

Geen fijnere manier om iemand welkom te heten dan met een mooie bloemenkrans aan de voordeur. Heb je nog wat meer ruimte aan de voorzijde van je huis, dan kun je nog een stapje verder gaan. Kies voor plantenbakken met vrolijke bloemen aan weerszijden van de deur bijvoorbeeld, of werk in de hoogte met decoratieve elementen op een trapje of houten kisten.

2. BLOESEMTAKKEN IN EEN VAAS

Dat de lente begonnen is, zie je meteen aan de bloeiende takken van bomen en struiken. Enkele van deze taken in een mooie vaas halen meteen het voorjaar naar je woonkamer. Kies voor een hoge, stevige vaas en zet ze met de lentetakken en een beetje water in een lichte ruimte. Rechtstreeks zonlicht hebben ze liever niet. Vergeet ook niet om geregeld vers water toe te voegen.

3. ALTERNATIEVE PAASTAKKEN

Met Pasen is het leuk om takken in een vaas te zetten en ze te versieren. Onder meer wilgentakken, berkentakken of takken van de magnolia zijn geschikt hiervoor. Versier ze met eitjes, pompommetjes, origami figuurtjes of gekleurde veertjes. 

4. KLEINE VAASJES BIJ ELKAAR

Verse bloemen in huis zorgen voor een instant lentegevoel. Wil je het net iets anders aanpakken dan het traditionele boeketje, kies dan voor bloemen die je in aparte vaasjes bij elkaar zet. Net zo leuk als een boeketje, maar toch een heel ander beeld.

5. DIY: FLEURIGE RAAMDECORATIE

Je ramen zijn ideaal om creatief aan de slag te gaan met frisse lentebloemen. Een vaas is prima, maar durf gerust experimenteren. Zoals deze kleine vaasjes in een mooi houten frame. Het ideale DIY-projectje voor deze lente!

6. PRONKSTUK OP TAFEL

Een centraal decoratiestuk op je eet- of salontafel mag uiteraard niet ontbreken wil je de lente in huis halen. Enkele leuke decoratieve elementen verzamelen op een plateau werkt altijd. Denk aan een vaas, enkele kleinere bloempotjes, een kaars of theelichtjes. Zolang je elementen kiest van verschillende hoogte, zit je goed. Laat je creativiteit gerust de vrije loop! Met Pasen mogen er gerust vrolijke eieren of schattige konijntjes bij.

7. WANDREKJES VOL GROEN

In de meeste woningen vind je wel één of meerdere wandrekjes die vaak het ideale decor vormen voor een collectie van bloemen en plantjes. Te veel groen in huis is haast onmogelijk, maar probeer een beetje af te wisselen wat potten of vaasjes betreft. Hier kozen ze voor retro koffietassen. Erg origineel!

8. VOGELNESTJES IN GLAS

De lente is natuurlijk de tijd dat de vogels hun eitjes leggen. Daarom zie je ook vaak vogelnestjes die verwerkt worden in bloemstukken. Wat vind je van deze vrolijke creatie in een vaas?

9. BLOEMBOLLEN IN HUIS

Net als met bloeiende takken breng je met bloembollen ook meteen het lentegevoel in huis. Dé trend voor dit voorjaar: bloembollen in beton. Een leuk DIY-projectje! Hoe je te werk gaat, lees je hier.

10. DROOGBLOEMEN

Geen fan van verse bloemen omdat ze zo snel verwelken, ga dan gerust voor een boeketje droogbloemen. Daar heb je lekker lang plezier van en het is helemaal in tegenwoordig!

NOG MEER INSPIRATIE VOOR HET PERFECTE LENTEGEVOEL

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content