Uitstap van de week: rolstoelpad in Kasterlee

Uitstap van de week: rolstoelpad in Kasterlee

Elke week stellen we je afwisselend een wandeling en een fietstocht voor, helemaal afgestemd op het seizoen. Deze week rollen we over de Kempense Heuvelrug in Kasterlee. Een rolstoelvriendelijke wandeling om te ontdekken!

Een rolstoelvriendelijke wandeling in de natuur

Dit jaar stelden we je afwisselend een fietstocht en een wandeling voor. Maar de laatste uitstap van 2019 is een wandeling met wielen: een verkenning van 4,7 km over volledig verharde wegen, maar wel in de volle natuur. Je kunt er probleemloos met de rolstoel overheen, maar ook met loopfietsjes of een bolderkar. Het wandelpad loopt door het bosrijke gebied en over het heuvelachtige landschap van de Witte Bergen en de Hoge Berg van Lichtaart.

Kleine zonnedauw. (c) Paul Wouters en Marianne Horemans

Je wandelt langs de Grote Heide, een uniek natuurgebied met zeldzame plantensoorten, zoals de vleesetende kleine zonnedauw en de gagel, die enkel op plekken groeit die in de winter zeer vochtig zijn. Voor natte voeten hoef je overigens niet te vrezen op deze rolstoelvriendelijke wandeling.

Onderweg vind je een aantal belevingselementen, waaronder deze reuzenxylofoon. (c) Gemeente Kasterlee

Al wandelend passeer je een monument ter nagedachtenis van een vliegtuigcrash tijdens WOII. Onderweg kom je ook enkele belevingselementen tegen zoals een xylofoon, een spiegelconstructie, een boomwortel en een voelbak, bedoeld om je oren, ogen, neus en tastzin te prikkelen. Ook heel leuk voor de kleintjes!

Meer weten?

  • De wandeling start tussen knooppunten 26 en 25 op de parking van WZC De Witte Bergen. Je kunt een kortere versie van 2,7 km afleggen, die begint op de parking van camping Floreal, Herentalsesteenweg 64. Op beide startplekken zijn er toiletten, een cafetaria en parkeerruimte beschikbaar.
  • Je kunt een educatieve koffer uitlenen (voor kinderen van kleuterleeftijd tot 12 jaar) en met de bolderkar op pad gaan. Die moet je minstens een maand voor de uitstap reserveren bij de Gemeentelijke Welzijnsdienst (14 55 83 22), WZC de Witte Bergen (014 85 04 90) of Floreal Kempen (014 55 61 20).
  • Meer toegankelijke wandelingen in de provincie Antwerpen vind je hier.

Praktische info:

  • Vertrekpunt: WZC De Witte Bergen, Diestweg 1, Lichtaart
  • Afstand: 4,7 km
  • Periode: altijd
  • Traject: start parking WZC De Witte Bergen, volg wandelknooppunt 25-27-28 -80-25 en daarna richting 24 tot aan de parking.
  • Extra info:  de pdf van de brochure over de route kun je hier downloaden.

Coverbeeld: Gemeente Kasterlee

Meer over wandelen en fietsen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)