Genieten van de bloesems? Het kan met de ‘bloesemmeter’!

Genieten van de bloesems? Het kan met de 'bloesemmeter'!

Dit jaar is het bloesemtoerisme door de corona-maatregelen jammer genoeg niet meer toegestaan, maar als je als niet-inwoner van Sint-Truiden toch nog van de bloesempracht wilt genieten, dan kan dat nu via de bloesemmeter. Daarmee kun je op de website van Toerisme Sint-Truiden de bloesemevolutie volgen van de appel-, peren- en kersenbomen.

Geen bloesemtoerisme dit jaar

Elk jaar opnieuw plannen massaal veel toeristen van overal uit het land in april een daguitstapje naar de bloesemstreek, om daar te wandelen of te fietsen tussen de fruitbomen. Maar naar aanleiding van de corona-maatregelen is er dit jaar geen bloesemtoerisme en zijn alle activiteiten afgelast.

Komen wandelen of fietsen van buiten de streek wordt afgeraden. Ook voor de inwoners van Sint-Truiden zelf gelden de strikte regels en ook hen wordt nadrukkelijk gevraagd om niet op de bloesemroutes te wandelen, want die zouden zo te druk kunnen zijn.

Leve de bloesemmeter!

Maar de natuur staat vanzelfsprekend niet stil, en ook dit jaar zal de bloesemstreek de komende weken volop haar pracht etaleren. Corona of niet, daar kan je toch ook een beetje van meegenieten. Want de bloesemmeter van Toerisme Sint-Truiden staat er ook dit jaar weer en is vanaf nu actief. Die meter zorgt ervoor dat je via foto’s de stand van zaken kunt volgen. Per soort – kersen, appelen en peren – wordt een foto van de bloeitoestand gemaakt, die regelmatig wordt geüpdatet. Zo volg je de evolutie op de voet vanuit je zetel thuis.

Normaal gesproken helpt die bloesemmeter je te beslissen of het tijd is om naar Sint-Truiden te komen afzakken. Dat kan dit jaar dus niet, maar echte bloesemfans kunnen dus wél nog altijd terecht op www.visitsinttruiden.be/aanbod/bloesemmeter/. En o ja, op verschillende Facebookpagina’s, waaronder die van Toerisme Sint-Truiden, vind je ook een heleboel kersvers fotomateriaal!

Foto: Getty Images.

Nog meer activiteiten voor thuis?

• Deze 6 koninklijke paleizen kun je nu virtueel bezoeken
• 10 ideetjes voor het weekend: maak het gezellig thuis
• 5 boeken die je helpen ontstressen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)