10x ideetjes voor het weekend: maak het gezellig thuis!

10x ideetjes voor het weekend: maak het gezellig thuis!
Getty Images

Ben jij op zoek naar manieren om de komende dagen te vullen? Dan zijn deze ideetjes voor het weekend in tijden van corona de perfecte afleiding! Van dagboeken schrijven tot online musea bezoeken, er is voor ieder wat wils.

Ontspanning in tijden van corona: ideetjes voor het weekend

Kruip in je zetel met een luisterboek

Hou je wel van verhalen, maar kun je het maar moeilijk opbrengen om echt te beginnen lezen? Dan is een luisterboek een leuk alternatief. Het enige wat je moet doen, is een ontspannend plekje in huis zoeken en luisteren. Ook altijd leuk in combinatie met een verkwikkend bad. Warm water én mooie verhalen, wat wil een mens nog meer?

Klik hier en hier om de mooiste boeken te selecteren. En vergeet ook zeker niet om even een kijkje te nemen tussen deze podcasts.

Start een dagboek

Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar een dagboek kan je echt helpen om een beetje overzicht te krijgen in je gedachten. Noteer wat de voorbije week allemaal door je hoofd ging en welke mooie momenten je graag zou willen vastleggen. Misschien kun je vanaf nu wel elke dag enkele zinnetjes noteren voor jezelf?

TIP: Kies je mooiste schrift uit en laat je gaan met versiersels. Kleine kribbeltjes of een zelfgemaakt motief op alle bladzijden, je bent er uren zoet mee.

Haal een concert naar je woonkamer

Hou jij wel van een streepje muziek, maar zijn de concerten die je wilde bezoeken de komende weken allemaal afgelast? Dan haal je de muziek toch gewoon zelf in huis! Maak een leuke playlist via Spotify of haal het concert naar je woonkamer dankzij online streaming. Heel wat concerten zijn opgenomen en staan op Youtube. Onder meer het kanaal van de Ancienne Belgique staat vol met optredens die je zeker en vast kunnen bekoren. Van Norah Jones tot het stevige gitaarwerk, er is voor ieder wat wils! Je kinderen entertainen? Dat doe je met het berenconcert van Kapitein Winokio.

Maak tijd voor een documentaire

Kijk je graag naar documentaires? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op deze website. Je kunt er maar liefst 200 documentaires gratis bekijken. Je vindt er verschillende wereldwijde producties, dus er zijn ook heel wat thema’s die je vast kunnen boeien. Zoek je een documentaire op kindermaat? Kijk dan even op de site van Ketnet.

Vergeet de Jeugdboekenmaand niet!

Lezingen en leuke evenementen kunnen nu even niet, maar de organisatoren van de Jeugdboekenmaand blijven natuurlijk niet bij de pakken neerzitten. Zo kun je hier verschillende schrijvers hun boek zien voorstellen of zien voorlezen. Zin om al een beetje te grasduinen tussen boeken die je graag binnenkort zou lezen én die bij jou passen? Dan zit je hier helemaal goed!

Bekijk een comedyshow

Genoeg van films en wil je even iets anders kijken dan een serie? Dan is een comedyshow nét wat je nodig hebt. Toegegeven, het is leuker als je in de zaal zit. Maar als je vanuit het comfort van je zetel kijkt, heb je alleszins niet het risico dat de comedian jou uitpikt om mee op het podium te kruipen, toch?

Enkele suggesties:

Maak samen muziek

Muzikale gezinsleden in huis? Dan kan het zo leuk zijn om je even bezig te houden met Chrome Music Lab. Je kunt er samen muziekdeuntjes opbouwen en dus je eigen muzieknummer maken. Erg leuk ook om je kinderen zoet mee te houden, want de website is erg duidelijk opgebouwd. Perfect voor als je nog wat leven in de brouwerij wil brengen.

Stuur je kinderen naar de online jeugdbeweging

Weekend, dat betekent tijd voor een leuke activiteit bij de jeugdbeweging. Alleen zijn ook die activiteiten nu voor enkele weken stilgelegd. Goed nieuws! Want er is nu ook een online jeugdbeweging op Facebook die je kinderen voorziet van heel wat opdrachten en op maat gemaakte activiteiten. Allen daarheen!

Bezoek een online museum

Hou je van kunst en vind je het jammer dat je nu niet meer even rustig rond kunt wandelen in verschillende musea? Toch kun je ook online genieten van heel wat kunstwerken. Wat dacht je van een toertje door het Guggenheim in New York? Of het Musée d’Orsay in Parijs? Misschien wandel je wel graag eens door het Rijksmuseum van Amsterdam? En vergeet ook zeker niet even binnen te piepen bij het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel.

Samen weetjes ontdekken

Je kinderen die een antwoord verwachten op de meest uiteenlopende vragen, het kan weleens voor wat frustratie zorgen. En laat het nu net dat zijn wat we willen vermijden de komende weken. Gelukkig bestaat er de podcast Waarom? Daarom!Perfect om met je kinderen naar te luisteren en hun nieuwsgierigheid te prikkelen én beantwoorden. Waarom is gras groen? En waarom worden sommige papa’s kaal en andere niet? Lieven Scheire geeft er je met plezier een antwoord op.

Lees hier meer over het coronavirus:

De maatregelen rond het virus worden elke dag opgevolgd en waar nodig aangepast. Heb je nog vragen of twijfels? Surf dan naar info-coronavirus.be of bel tussen 8 en 20 uur naar het nummer 0800/14.689.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)