Beeld: © Christmaholic / © Lemon Thistle

6x herfstdecoratie die je gemakkelijk zelf kunt maken

Het is buiten volop herfstweer, en daarom maken we het binnen extra gezellig. Hoe? Met kaarsjes, een warm dekentje én sfeervolle herfstdecoratie natuurlijk. We geven je alvast enkele ideeën om zelf mee aan de slag te gaan:

6x zelfgemaakte herfstdecoratie

Schoon onder een stolp

Verzamel tijdens een herfstwandeling de mooiste dennenappels en maak er dit herfstige kunstwerk mee onder een glazen stolp. Leg er wat mos onder, en doe er eventueel lichtjes bij voor de finishing touch!

Prachtige pompoentjes

Niets dat beter past bij de herfst dan een pompoen. Deze vrolijke exemplaren maak je gemakkelijk zelf met een rol wc-papier en servetten.

  • Rol de wc-rol een beetje af en dan weer op, zodat je een bolle pompoenvorm krijgt.
  • Wikkel de servet eromheen en stop ze bovenaan in het wc-rolletje.
  • Voeg er nog extra deco aan toe, zoals kaneelstokjes en doe er een lintje om.

Al het materiaal om deze pompoentjes te maken, en meer toffe herfstdecoratie, vind je bij AVA.

Krans van kastanjes

Net als dennenappels, vind je vast ook heel wat kastanjes tijdens een herfstwandeling. Samen met de (klein)kinderen kun je er mooie hangertjes, slingers of kransen van maken. Boor een gaatje in de kastanjes, rijg ze aan een stuk ijzerdraad en werk je creatie af met een mooi strikje.

Toffe theelichthoudertjes

Er zijn inmiddels al heel wat eikels van de bomen gevallen. Verzamel de mooiste exemplaren en doe ze in een glazen voorraadpotje. Zet er een kaarsje in en je hebt meteen een sfeervol theelichtje voor een gezellige herfstavond.

Beeldig bloemstuk

Met pompoenen maak je niet alleen de lekkerste gerechten, ze lenen zich ook perfect voor bloemstukken. Hol een pompoen uit, vul ‘m met steekschuim en versier naar hartenlust met bloemen. De instructies voor dit bloemstuk vind je hier!

Hippe herfstkrans

Deze oogverblindende krans is een glamoureuze variant op de klassieke herfstkrans. Hij is niet zo moeilijk te maken; met slechts een paar benodigdheden creëer je deze blikvanger in huis. De instructies (in het Engels) vind je hier

Meer herfstige ideetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content