Gezellig thuis: maak het extra knus in huis met deze 5 tips

Gezellig thuis: maak het extra knus in huis met deze 5 tips
Getty Images

De blaadjes vallen volop van de bomen, het is al vroeg donker en de regenachtige dagen volgen elkaar op. Hoog tijd dus om de voordelen van dit seizoen te omarmen en het binnen extra gezellig te maken. Met deze tips breng je de herfst in huis!

Wij houden van de herfst, en dat laten we graag zien in ons interieur! Jij ook? Dan zijn deze tips zeker iets voor jou. Onderaan in het artikel vind je alvast een leuke shopping met onze aanraders!

1. Herfstdecoratie

Het is niet direct de meest originele tip, maar wel de meest effectieve. Haal die herfstdecoratie dus maar uit de kast en leg bijvoorbeeld enkele sierpompoenen aan je voordeur. Of vervang je bloempotten en vazen door herfstkleurige varianten in okertinten. Het zijn kleine aanpassingen in je interieur die de herfstsfeer direct in huis halen.

Ben je fan van bloemen in huis? Laat dan je favoriete zomerbloemen drogen of koop gerust gedroogde bloemen. Met de juiste droogbloemen breng je die prachtige herfstkleuren direct in huis.

2. Kies de juiste plaid en kussens

Geen gezellige herfstavonden zonder plaid. Haal die zachte dekentjes dus gerust weer boven en berg ze op in een mooie mand of drapeer ze over de zetel. Het plaatje wordt echt compleet met mooie kussens in kleuren die passen bij je plaid. Voeg er gerust enkele opvallende prints aan toe.

3. Steek de kaarsjes maar aan!

Kaarsen zijn het toppunt van gezelligheid en mogen dus zeker niet ontbreken als je de herfstsfeer in huis wilt halen. Het is een goed idee om enkele kaarsen bij elkaar te zetten, dat zorgt voor rust in je interieur. Ga je voor verschillende soorten, kies er dan ook eentje met een geurtje. Typische geuren die het goed doen in de herfst zijn kaneel, sandalwood of bosgeur.

4. Warme drankjes & lekkere chocolade

Niets zo leuk als ‘s avonds een warm kopje thee of verse chocolademelk drinken. Doe de kaarsen branden, kruip onder je dekentje en schenk een zalig warme herfstthee uit. Wij vinden het vooral leuk om een mooi theesetje op de koffie- of salontafel te zetten, of ga voor oplosbare chocoladesticks. Het is niet alleen superpraktisch maar straalt ook gezelligheid uit. Om het af te maken, kun je daarnaast nog een lekkere doos pralines of een overheerlijke chocoladereep leggen.

5. Herfstkleuren in je plantencollectie

Heb je zelf wat minder energie in de herfst? Wel, dat geldt eigenlijk ook voor je kamerplanten. Ze krijgen minder licht en gaan in winterrust, wat betekent dat ze minder groeien. Maar dat betekent niet dat ze geen aandacht meer verdienen. Verplaats je kamerplanten naar een plekje bij het raam zodat ze optimaal kunnen genieten van het licht, maar zet ze ook niet te dicht bij de kachel of de verwarming. Ze houden immers niet van droge lucht.

Wil je ook nieuwe exemplaren in huis halen? Ga dan voor kamerplanten in prachtige herfstkleuren. Die zul je met veel plezier wat extra liefde geven!

Breng de herfst in huis!

1 Herfstdecoratie

Glory Amber vaas (Casa, € 19,95)

2 Herfstdecoratie

Flowerstone, Fall Mokka (Bloomon, € 34,95)

3 Plaids & kussens

Geel dekentje (Casa, € 29,95)

4 Geurkaarsen

Geurkaarsen (Maisons du Monde, vanaf € 5,99)

5 Geurkaarsen

Geurkaarsen (Oil & Vinegar, € 6,95 – enkel verkrijgbaar in de winkel)

6 Thee

Gingerbread Orange (Or Tea?, € 15,90)

7 Theeset

theeset herfst in huis

Theeset met theepot 1,2 liter (HKliving, € 29,95)

8 Chocolade

Chocolade duets schuifdoos (Neuhaus, € 33,00)

9 Herfstige kamerplant

kamerplant bakker herfst in huis

Bladbegonia ‘Indian Summer’ (Bakker-België, € 7,99)

10 Een goed boek

Winter in de kleine bakkerij (Standaard Boekhandel, € 12,99)

 

Meer tips om de herfst in huis en tuin te brengen

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)